IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA- Ustavni sud Crne Gore: MILO Đukanović nije povrijedio Ustav… (foto)

Ustavni sud Crne Gore utvrdio je da predsjednik države Milo Đukanović nije povrijedio Ustav izjavama u avgustu prošle godine povodom ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 04.02.2022… 12: 32…  Ustavni sud Crne Gore: MILO Đukanović nije povrijedio Ustav… (foto)

Ustavni sud Crne Gore, u sastavu: predsjednik Suda Budimir Šćepanović i sudije– Milorad Gogić, Miodrag Iličković i Desanka Lopičić na sjednici od 4. februara 2022. godine, u predmetu U- IV br. 1/21, po predlogu za pokretanje postupka da li je Predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav, nije donio Odluku jer Predlog Odluke sudije izvjestioca nije dobio potrebnu većinu (1: 3)– saopšteno je iz tog suda.

Predlog za pokretanje postupka u vezi sa događajima na Cetinju 4. i 5. septembra podnijela je Skupština, nakon što je 19. novembra prošle godine usvojen prijedlog Socijalističke narodne partije (SNP).

Čitaj još:   CRNOGORSKE AJKULE SAVLADALE HRVATSKE BARAKUDE: U Tokiju na OI nakon peteraca! (foto i video)

Kao kršenje Ustava, iz parlamentarne većine naveli su dvije Đukanovićeve izjave od 28. avgusta na Cetinju, u kojima je sugerisao da Srpska pravoslavna crkva obavi ustoličenje mitropolita Joanikija van Cetinja i kada je najavio da će i on biti na Cetinju 5. septembra na dan ustoličenja sa građanima koji se protive tom činu.

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more