IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Skupština Crne Gore danas na vanrednoj sjednici o razrešenju predsjednika Skupštine Alekse Bečića… (foto, video)

Predlog je potpisalo 38 opozicionih poslanika Demokratske partije socijalista, Liberalne partije, Bošnjačke stranke, Socijaldemokrata, Socijaldemokratske partije i Albanske koalicije Jednoglasno…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijest, ponedeljak, 07.02.2022…00: 32… Skupština Crne Gore danas na vanrednoj sjednici o razrešenju predsjednika Skupštine Alekse Bečića… (foto, video)

Crnogorski parlament danas će na vanrednoj sednici raspravljati o predlogu opozicije za razrešenje predsjednika Skupštine Alekse Bečića.

Predlog je potpisalo 38 opozicionih poslanika Demokratske partije socijalista, Liberalne partije, Bošnjačke stranke, Socijaldemokrata, Socijaldemokratske partije i Albanske koalicije Jednoglasno.

U obrazloženju se navodi da Skupština, za vrijeme Bečićevog mandata, nije bila mjesto suštinskog političkog dijaloga, zbog čega nije ostvarila jednu od osnovnih funkcija da dovede do ubrzanja evropskog puta Crne Gore.

Protiv Bečićeve smijene već se izjasnilo nekoliko vladajućih stranaka. Eventualnom smijenom predsjednika Skupštine Alekse Bečića, bila bi konstituisana nova parlamentarna većina sa podnosiocima inicijative i time oni koji su glasali za smjenu biraju koalicionu stranu, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore, čiji je on lider.

Čitaj još:   GRAĐANSKI POKRET U CG IMA JASAN PLAN KAKO DALJE: "Ako se to ne desi, idemo na izbore..." (foto, video)

„S obzirom da se predsjednik razrješava većinom od ukupnog broja prisutnih poslanika, svako ko glasa ZA ili ne učestvuje u glasanju, napravio je dil sa DPS (Demokratska partija socijalista) i formirao novu parlamentarnu koaliciju“, ističe se u saopštenju Demokrata. Iz te partije su dodali da što se njih tiče, politička kriza se može rešiti ili dogovorom unutar parlamentarne većine i stranaka manjinskih naroda ili izborima.

Demokrate ističu da nikakve koalicije sa DPS ne treba da bude. Iz Socijalističke narodne partije (SNP) i Demokratskog fronta (DF) najavili su da neće glasati za smjenu Bečića, dok je funkcioner Građanskog pokreta URA Zoran Mikić kazao da će se o tome tek konsultovati.

Konsultacije o novoj vladi počele su odmah po obaranju vlade Zdravka Krivokapića u petak.

Lider URA Dritan Abazović najavio je da će o manjinskoj vladi razgovarati sa svima, a da su, ukoliko ne bude formirana, izbori mogući izlazak iz političke krize…

izvor Danas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more