IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JOŠ JEDNA U NIZU: NOVE TEŠKE UVREDE na račun DRAGINJE Vuksanović- Stanković…

Vršilac dužnosti direktora Osnovne škole u Podgorici ,,Marko Miljanov“ Predrag Burzanović, nakon što je na društvenim mrežama objavio neprimjeren komentar na račun poslanice Draginje Vuksanović Stanković (SDP), kazao je Pobjedi da se ,,u neku ruku pokajao“.

Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta kazali su da će ispitati sve okolnosti slučaja Burzanovića.

“Preduzećemo sve zakonom predviđene radnje”, rekli su oni.

Burzanović je istakao da ga pogađa što Vuksanović vrijeđa pripadnike naroda kojem pripada, nazivajući ih, kako kaže, ,,posrbicama“. Svjestan je, kako je kazao, da je objavio komentar koji je neprimjerene sadržine i da to nije trebalo da uradi.

Viša pravna savjetnica Centra za građansko obrazovanje Snežana Kaluđerović kazala je Pobjedi da nije prvi put da su procjene ministarke Bratić loše u odabiru svog kadra, a da ne govori o bahatom kršenju propisa pri imenovanju direktora u brojnim slučajevima.

Ukoliko ovakva izjava koju je uputio Vuksanović Stanković, kako je rekla, zaista dolazi od Burzanovića v. d. direktora OŠ ,,Marko Miljanov“ onda je to za hitno procesuiranje.

“Odnosno pokretanje prekršajnog postupka shodno članu 7 Zakona o javnom redu i miru koji propisuje da ko na javnom mjestu vrijeđa drugog ili se drsko ponaša, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom od 100 eura do 400 eura ili kaznom zatvora do 30 dana. Nije isključen ni teži kvalifikovani oblik prekršaja iz stava 2 člana 7 koji propisuje da ko na javnom mjestu grubo vrijeđa drugog ili se na drugi način ponaša naročito drsko, bestidno ili uvredljivo, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom od 250 eura do 1.000 eura ili kaznom zatvora do 60 dana “, rekla je ona.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: VLAST se bavi samo TRGOVINOM FOTELJAMA kroz besprizorne svađe...

Kaluđerović kaže da se ,,ovdje upravo radi o grubom i primitivnom postupanju koje dolazi od strane rukovodioca vaspitno-obrazovne ustanove koja zasigurno ne bi smjela slati slične poruke“.

“Ovaj slučaj bi hitno morao biti procesuiran i od strane samog ministarstva, jer se dovodi u pitanje dostojnost lica za obavljanje visoko-pedagoške funkcije. Međutim, upravo nepostupanje ministarstva u dosadašnjim sličnim situacijama, kršenjem propisa ohrabrili su pojedine direktore na ovako bahato ponašanje”, kazala je Kaluđerović

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more