IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović u ATINI prvi put od obnove nezavisnosti: Postoje uslovi da sa GRČKOM bitno unaprijedimo saradnju… (foto, video)

“Crna Gora je već članica NATO saveza, mi smo partneri u tom Savezu, a takođe, napravili smo i veoma važne korake na putu ka članstvu u EU…

ATINA: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 08.02.2022…14: 32… MILO Đukanović u ATINI prvi put od obnove nezavisnosti: Postoje uslovi da sa GRČKOM bitno unaprijedimo saradnju… (foto, video)

“Danas postoje uslovi da bitno unaprijedimo našu saradnju u raznim oblastima počev od ekonomije, kulture, obrazovanja do infrastrukturnih veza između naše dvije zemlje”, saopštio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović predsjednici Republike Grčke Katerine Sakelaropulu, nakon zvanične ceremonije dočeka.

Oni su razgovarali uz prisustvo delegacija.

“Prije svega veliko mi je zadovoljstvo što sam danas u posjeti prijateljskoj Grčkoj. Hvala vam na pozivu da budem u zvaničnoj posjeti Grčkoj i, kao što rekoste, mali kuriozitet je da je ovo prva posjeta Predsjednika Crne Gore Grčkoj nakon obnove naše nezavisnosti 2006. godine.

No, bez obzira na to, ovo je svakako prilika da istaknemo tradicionalno prijateljstvo između naše dvije države i dva naroda.

Čitaj još:   TURSKA GLUMICA KOJU SVI VOLE, NESTALA POSLIJE ZEMLJOTRESA: Cansu Dere, traže ispod ruševina, nema ni traga ni glasa, sumnja se na najgore... (foto, video)

Takođe i da podsjetimo da su odnosi između dvije države dodatno unaprijeđeni nakon obnove nezavisnosti gdje je u međuvremenu bilo jako puno političkih kontakata na visokom nivou”, kazao je Đukanović.

On se zahvalio za podršku Grčke evropskoj i evroatlantskoj perspektivi Crne Gore i regiona Zapadnog Balkana.

“Zahvaljujući tome, Crna Gora je već članica NATO saveza, mi smo partneri u tom Savezu, a takođe, napravili smo i veoma važne korake na putu ka članstvu u EU.

Naše uvjerenje je da danas postoje uslovi da bitno unaprijedimo našu saradnju u raznim oblastima počev od ekonomije, kulture, obrazovanja do infrastrukturnih veza između naše dvije zemlje. I zato vjerujem da će i ovaj naš današnji razgovor biti dobar impuls daljem unaprijeđenju našeg prijateljstva i naše međudržavne saradnje”, poručio je MILO Đukanović.

izvor Kodex.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more