IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: DANAS O MANDATARU I VLADI…

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je danas za RTCG da se večeras vraća iz zvanične posjete Grčkoj i da će već sutra biti prilika da čuje izvještaj o konsultacijama koje su obavili potencijalni novi članovi vlade, posle čega bi na red došla inicijativa predsjednika države i predlaganje mandatara za sastav nove vlade.

Stekao sam utisak da postoji visok stepen podudarnosti o tome šta treba sada raditi u Crnoj Gori, a to je – prije svega, brzo formirati vladu koja biti utemeljena u jasnoj parlamentarnoj većini zasnovanoj na evropskoj i građanskoj politici, rekao je Đukanović.

On je naglasio da treba izabrati vladu koja će što prije početi aktivnosti na nastavku kvalitetnog pregovaranja sa EU, kako bi u bliskoj budućnosti stvorili mogućnost za ostvarenje cilja – ulazak u EU.

Upitan da li se prije dolaska u Atinu sastao sa liderom Građanskog pokreta URA i potpredsjednikom vlade u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem i da li mu je on prihvatljiv za mandatara, Đukanović je odgovorio da je u ponedeljak došao u Atinu, „kada su parlamentarci bili zauzeti razgovorom o inicijativi za smjenu predsjednika parlamenta“.

Čitaj još:   Edin Džeko, mjenja grad i prelazi u novi klub...

Mislim da su razgovori između potencijalnih konstituenata nove crnogorske vlade započeli u utorak, kad sam bio ovde. Kao što znate, uloga predsjednika je da posle saznanja o postojanju parlamentarne većine predstavniku te manjine da mandat za sastav nove vlade, naglasio je Đukanović.

Nadam se da da je u mom odsustvu obavljen taj prvi krug konsultacija, nadam se da postoji razumjevanje, iz svega što sam prethodno čuo iz razgovora u parlamentu i kroz komunikacije koje sam imao, uvjek nezvanične, do trenutka dok se ne stvore uslovi da bude zvanična, zaključio je Đukanović.

izvor: RTVCG

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more