IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILOJKO Pantić: Može li BeliVučić izgubiti izbore

Srbija je doživljavala i na nogama preživljavala hitlerizam, staljinizam, titoizam, slobizam i šešeljizam, a na kolena je baca najteža društvena bolest – vučićizam.

Aleksandar BeliVučić kao najveći „Junak doba zlog“ je čovek huliganske svesti, licemer, bahat, ohol, nasilan, gord, tvrdoglav, prepotentan, sujetan, srebroljubac i slavoljubac, a kad zatreba i bolesno patetičan, naročito kad govori o svojim odraslim naslednicima kao deci i svom bratu koga voli najviše na svetu.

Dobio je i nadimak po šefu svog privatnog obezbeđenja Veljku Belivuku koga je trpeo dok je ubijao i klao svoje kolege iz narkomanskog šteka na stadionu Partizana, a onda ga je uhapsio pod optužbom da je pripremao atentat na njega.

Takvu ljudsku nakazu koja je uništila državu Srbiju i sve njene institucije, gotovo svi politički faktori u zemlji i inostranstvu tretiraju ne samo kao političara već i kao državnika.

To se vidi po tome što se sa njim pregovara o izbornim uslovima i uveliko planira izlazak na izbore.

Čeka se samo da te izbore raspiše uzurpator koji je ukinuo Republiku i svoju vlast proglasio za državu.

Ni jedan od pretendenata na „Belivučićev presto“ u Srbiji nije do sada javno tražio njegovu odgovornost za uništavanje društva i države kao što je to ovih dana učinio jedan od retkih pravih novinara u medijskoj tabloidnoj prašumi Srbije.

Nenad Nešić, taj vitez novinarskog poziva je, na jednoj od svakodnevnih BeliVučićevih konferencija za novinare, u minut-dva naređao poznate društveno-političke i kriminalne afere aktuelne vlasti i uz napomenu da to nije sve, upitao: Da li se osećate odgovornim za sva ta nedela.

Naravno da je BeliVučić odgovorio zamenom teza u svom stilu.

Rekao je: Iza svega što ste nabrojali stoje vaši mentori Đilas i Šolak a ja ću vam sada nabrojati istorijska ostvarenja za građane i Srbiju.

Usledilo je poznato samohvalisanje, poređenje sa Titom i slično blebetanje.

Čitaj još:   MILOJKO Pantić: Pokvarenjački karakter vladajućih u Srbiji... (foto i video)

A u stvarnosti, čak i da zanemarimo zlodela koja je BeliVučiću nabrojao novinar, pa i ona koja kako kaže nije pomenuo, postoji jedno krivično delo koje je u osnovi svih ostalih.

Aleksandar BeliVučić je naime, na samo njemu znan način, ućutkao republičku javnu tužiteljku Zagorku Dolovac.

Ugušio je tu instituciju zaduženu za odbranu i očuvanje pravnog poretka zemlje i tako državu pretvorio u svoj posed.

Javna tužiteljka je dakle svojim nečinjenjem omogućila BeliVučiću sve protivustavne, nezakonite i kriminalne radnje protiv naroda i države.

Evo samo nekih primera.

On javno optuži vrh beogradske gradske vlasti za rušenje Savamale a Zagorka Dolovac ćuti. BeliVučić saopšti da su preko carine njegov kum Slaviša Kokeza i direktor te ustanove ukrali 640 miliona evra a „gluvonema“ tužiteljka se ne oglašava.

Vrhunac tog zločinačkog udruživanja protiv naroda i države, jeste nestanak advokata i visokog funkcionera SNS Vladimira Cvijana.

Kao protivkandidat na izborima za predsednika Stranke, Cvijan je podneo krivičnu prijavu protiv BeliVučića zbog ugrožavanja bezbednosti i pretnje.

Republička tužiteljka je ćutala i tada kao i par godina kasnije kada je Cvijan ubijen.

NJegova likvidacija bila je najstroža državna i medijska tajna više od dve godine.

Da li sve ovo znaju svi koji pretenduju da zamene Vučića na vlasti. Znaju još i više, ali niko ne traži odgovornost i ostavku BeliVučića za sva zlodela, već se sa njim pregovara i planira izlazak na izbore.

Ide se na izbore sa čovekom koji je uzurpirao apsolutnu vlast i stekao neograničenu moć.

Već deset godina upravlja sudbinom građana Srbije.

Po svojoj volji raspolaže državnim finansijama, kontroliše medije, zloupotrebljava pravosuđe i policiju za progon političkih protivnika.

Može li takav BeliVučić biti prvi diktator u političkoj istoriji, koji će vlast izgubiti na izborima?

To je nezamislivo, pored ostalog i zbog toga što čovek koji je ličnu vlast proglasio državom, uveliko svakog dana uvozi i upisuje nove glasače u biračke spiskove, dok se opozicija bavi podelom mandata i izborom kandidata za predsednika.

Čitaj još:   UŽASNA EKSPLOZIJA U AUTOBUSU: Više osoba poginulih i povrijeđenih... (foto)

Jasno je dakle da budući kralj smetlišta srpske istorije, koristi izbore da „demokratski“ zamaskira svoju diktaturu.

Čak bi i ubedljiva izborna pobeda nad udruženjem zvanim SNS, čiji su članovi zapravo čuvari logora u šta su pretvorili Srbiju, značila samo jedno: BeliVučić će umesto u zatvor zahvaljujući političkom imunitetu, ostati na društvenoj sceni potpuno isto kao i njegov učitelj ratni zločinac Hulja Šešelj koji se iz Haškog zatvora preselio u poslaničke klupe parlamenta.

Samo pobuna protiv takvog sistema Srbiju spašava.

izvor: danas.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more