IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

U BEOGRADU UHAPŠEN SRBIN VEHABIJA: Igor Despotović, PROPAGIRAO i PLANIRAO da…

U Beogradu je zbog podsticanja na terorizam uhapšen Srbin vehabija Igor Despotović, koji je policijskim agencijama poznat od ranije te je privođen zbog povezanosti sa takozvanom Islamskom državom.

On je uhapšen zbog krivičnog djela javno podsticanje na izvršenje terorističkih djela, a određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Nakon što ga policijski istažitelji ispitaju, bit će priveden u Tužilaštvo Srbije.

Na ovom slučaju radili su Služba za borbu protiv terorizma, MUP Srbije i Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Despotović je porijeklom Srbin koji je prije nekoliko godina prihvatio islam, međutim njegovi pogledi su bili ekstremistički i sigurnosno je praćen zbog toga što je bio u kontaktu sa vođama ISIL-a. U Srbiji je također propagirao stavove radikalnih grupa zbog čega je označen kao neko ko bi potencijalno mogao biti podložan indoktrinaciji kojoj je krajnji cilj izvođenje terorističkih akata.

Čitaj još:   Sada je jasno zašto se u Varšavi gomilaju trupe: To, je to! Kreće opšti haos, Putin napada Poljsku?! (foto, video)

U Beogradu je već hapšen, 2017. godine, kada se spremao da kamionom gazi ljude u Knez Mihajlovoj ulici. Kod njega su tada nađeni planovi za napad pod nazivom “Taktike pravednog terora – napad kamionom”, kakav je viđen u Barseloni gdje je Marokanac usmrtio 13 osoba, a teško povrijedio više od sto ljudi.

U njegovom stanu te na laptopu i telefonima su tada pronađeni detaljni nacrti i planovi naziva “Evakuacija”, “Mapa” i “Zamke”.

izvor. SB

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more