IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO ZA MIRZU TELETOVIĆA: Gradi Fabriku Sportske Opreme u JABLANICI, posao za 100 ljudi… (foto, video)

Teletović, na čiju je inicijativu “Number 1” stigao u ovaj maleni grad zahvalio se Nihadu Selimoviću na njegovom trudu i zalaganju da se fabrika za proizvodnju sportske opreme i šatora doseli u Jablanicu…

JABLANICA: Regija, Ekonomija, vijesti, nedelja, 20.02.2022… 08: 32…  BRAVO ZA MIRZU TELETOVIĆA: Gradi Fabriku Sportske Opreme u JABLANICI, posao za 100 ljudi… (foto, video)

Fabrika se nalazi na lokaciji nekadašnjeg Unisa, a investicija je vrijedna preko dva miliona KM…

Već odavno je proizvođač sportske opreme “Number 1” postao broj 1 u Bosni i Hercegovini kada je u pitanju proizvodnja sportske opreme, a godinama unazad polako se širi i na regiju, ali i kompletnu Evropu.

U širenju svog poslovanja zasigurno će im pomoći i nova fabrika tekstilne proizvodnje sportske opreme, koja se 22. februara otvara u Jablanici.

Nihad Selimović, vlasnik Brenda No 1 i Mirza Teletović, nekadašnji NBA košarkaš i predsjednik KSBiH, dugo su vodili razgovore i pregovore da se jedan dio proizvodnje sportske opreme prebaci u Jablanicu, a sada je napokon došao i taj dan, na šta je Teletović izuzetno ponosan.

Teletović, na čiju je inicijativu “Number 1” stigao u ovaj maleni grad zahvalio se Nihadu Selimoviću na njegovom trudu i zalaganju da se fabrika za proizvodnju sportske opreme i šatora doseli u Jablanicu.

Čitaj još:   EMINA JAHOVIĆ, poslije povratka iz Milana: Sramota me bilo, da šetam s MASKOM sad brinem, za sebe i za djecu... (foto i video)

Ovo je prvi put, unazad 20 godina da se u našem gradu otvara veliki broj novih radnih mjesta, što je meni kao čovjeku koji se vratio u Jablanicu da živi, od izuzetne važnosti, kako bi se zaustavio odliv mladih ljudi... 

Da bismo u tome uspjeli, moramo im pružiti priliku da rade i zarađuju za život u svom gradu, a otvaranje fabrike je idealna prilika za to, jer nas je u proteklim godinama napustio veliki broj mladih ljudi koji su svoju sreću potražili u drugim gradovima, ali i van BiH”, kaže Teletović.

Već nekoliko mjeseci na obuci u fabrici se nalazi više od 50 ljudi, koji će u budućnosti dobiti posao, a planirano je zapošljavanje preko 100 novih radnika, a prioritet će imati domaće stanovništvo.

Fabrika se nalazi na lokaciji nekadašnjeg Unisa, a investicija je vrijedna preko dva miliona KM. Teletović koristi priliku da se zahvali i Općini Jablanica, koja je prepoznala važnost ovog projekta za razvijanje lokalne zajednice.

Tekstilna industrija je u velikom zamahu i razvoju, pogotovo kada je u pitanju proizvodnja sportske opreme, koji će i biti na otvaranju fabrike u Jablanici, javio je Jablanica.live.

U Jablanici će biti smještena fabrika sportske opreme koja će proizvoditi trenerke, dresove, jakne, ruksake, šatore…

Čitaj još:   DANAS I VEDRO I OBLAČNO, TEMPERATURA PROLJETNA: Sunčano, ali već sutra postepena promjena vremena... (foto)

izvor (SB)

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

NUDIMO VAM REŠENJE: Kako da se rashladite ako i nemate klimu…

NUDIMO NEKE Od savjeta kako da  preživite pakleno ili džehemensko Read more