IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HAOS KOD SUSJEDA: “Dolazi vrijeme ćorke!”- Previše čak i za Hrvatsku, ANDREJ Plenkoviću, odlazi… (foto, video)

Prva asocijacija na panične sastanke šefa HDZ- a s članovima stranke i vlade (za njih je ionako stranka- vlada- država isto) nakon što je rano jutros policija pretražila kuću i potom odvela aktualnog ministra hrvatske vlade…

ZAGREB: Hrvatska, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 20. 02. 2022… 00: 52… HAOS KOD SUSJEDA: “Dolazi vrijeme ćorke!”- Previše čak i za Hrvatsku, ANDREJ Plenkoviću, odlazi… (foto, video)

“ZABRANJEN je svaki oblik utjecaja, a posebno svaki oblik prisile prema državnim odvjetnicima i zamjenicima državnih odvjetnika, zlouporaba javnih ovlasti i osobnog utjecaja te korištenje medija i javnih istupanja u predmetima kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti i u predmetima u kojima državni odvjetnik odnosno zamjenik državnog odvjetnika izvršava svoje ovlasti i dužnosti u zaštiti imovine Republike Hrvatske.” – Zakon o državnom odvjetništvu

“Drugovi, dolazi vreme ćorke!” legendarna je rečenica također legendarnog direktora Srećka Šojića i vjerojatno prva asocijacija na panične sastanke šefa HDZ-a s članovima stranke i vlade (za njih je ionako stranka-vlada-država isto) nakon što je rano jutros policija pretražila kuću i potom odvela aktualnog ministra hrvatske vlade.

Teška, kišna subota za premijera, kao da i nebo plače za HDZ-om. A trebalo je danas biti sasvim drugačije. Premijer Andrej Plenković je u Bruxellesu uspio dobiti produljenje roka u kojem moramo potrošiti europski novac za obnovu jer, eto, Hrvatska nije stigla potrošiti novac u roku. A za tu obnovu je zadužen upravo uhapšeni ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat.

Čitaj još:   ANDREJ Nikolaidis: Crna Gora je meki trbuh NATO. A udara se gdje je meko... (foto)

Također, Hrvatsku je posjetio američki nosač, što je, istina, stvar globalnih odnosa i nije za nas ništa novo, saveznici smo u tom smislu još od 1952., kada se Tito u bijeloj uniformi šetao mostom američkog nosača Coral Sea. No, u zemlji prepunoj afera, dok cijene energenata divljaju, daj što daš, dobro dođu i dodatno vrijeme za obnovu koju nismo napravili i šetnja po američkom nosaču.

Kada premijer prijeti jer ga je prekinulo u subotnjoj kavici

Premijer je vjerojatno planirao mirno obiteljsko jutro u šlafroku, kavica, surfanje tabletom s lijepim vijestima i pogled na kišu kroz prozor iz toplog stana. A onda je stigla jako nezgodna vijest – pretraga kuće ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Vrlo nezgodna priča, posebno jer je sam Andrej Plenković prije par dana rekao: “Da na trepavicama stoje, do kraja mandata neću maknuti nikoga.” Štoviše, kako je prespora obnova nakon potresa bila i povod da oporba u saboru zatraži smjenu ministra Horvata, Plenković je prije dva tjedna potpisao i dokument na 16 stranica u kojem brani upravo uhapšenog ministra…

Čitaj još:   KO BI SE OVOME NADAO: Narednih dana sunčano sa temperaturama do 29 C... (foto)

izvor Index.hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more