IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GI 21. maj: Pavićević PRIZNAO da je vrijeđao DRAGINJU Vuksanović Stanković, pozdravlja se brza reakcija policije…

Kabinet direktora Uprave policije obavijestio je Građansku inicijativu “21. maj” da je Centar bezbjednosti (CB) Podgorica za svega par dana postupio po prijavi protiv Vladimira Pavićevića zbog primitivnog ponašanja na javnom mjestu prema univerzitetskoj profesorici gospođi Draginji Vuksanović Stanković, poslanici SDP Crne Gore, saopšteno je iz GI “21. maj”. Oni navode da je policija saopštila da je “Pavićević priznao svoje drsko i bestidno ponašanje na javnom mjestu”.

Podsjećaju da je Udruženje novinara Crne Gore Vladimira Pavićevića početkom godine nagradilo svojim priznanjem.

“Pavićevića je zbog seksualne objektivizacije i sekstičkog govora prema gospođi Vuksanović Stanković prijavio aktivista za ljudska prava i organizacioni koordinator “21. maja” Aleksandar Saša Zeković. CB Podgorica je saopštio da je sa prijavom upoznao Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici koje se izjasnilo da nema elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti, već da se radi o prekršaju iz oblasti Zakona o javnom redu imiru (JRM)”, naveli su u saopštenju.

Čitaj još:   Kako se pečatno laže ili: SUADA, JESI LI CRNU GORU IKAD VOLJELA?

Policijski službenici su, kažu iz GI “21. maj”, sa prijavom upoznali gospođu Vuksanović Stanković koja je izjavila da se prijavljeni procesuira prema nadležnim institucijama o čemu je sačinjena i službena zabilješka.

“Policija je saopštila da je Pavićević u službenim prostorijama policije priznao svoje drsko i bestidno ponašanje na javnom mjestu o čemu su prikupljenja odgovarajuća obavještenja”, dodaju u saopštenju.

Građanska inicijativa “21. maj” je, kako navode, službeno obaviještena da će CB Podgorica protiv Vladimira Pavićevića podnijeti Sudu za prekršaje u Podgorici zahtjev za vođenje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekraja iz člana 7 stav 2 Zakona o JRM.

“Građanska inicijativa “21. maj” nastavlja sa svojim aktivnostima kako bi se javni prostor oslobodio govora mržnje i poziva Upravu policije da osigura blagovremeno i profesionalno postupanje i po drugim podnijetim prijavama”, zaključuju u saopštenju.

izvor: glascrnogoraca.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more