IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKOLA Zirojević: Izbor predsjednika parlamenta i nove vlade nemoguće zaustaviti PRIJETNJAMA i pokušajima BLOKADE

Nezamislivo je pozivati se na izbornu volju građana, a ne dopuštati njihovim legitimnim predstavnicima da donose odluke, kazao je portparol SD-a, Nikola Zirojević

Pozivi pojedinih političkih subjekata na blokadu Parlamenta, samo zato što se oni više ne nalaze na njegovom čelu, nezabilježeni su u demokratskoj praksi. Nezamislivo je pozivati se na izbornu volju građana, a ne dopuštati njihovim legitimnim predstavnicima da donose odluke, kazao je portparol SD-a, Nikola Zirojević.

“Proces izbora predsjednika Parlamenta i eventualno nove evropske Vlade nemoguće je zaustaviti prijetnjama i pokušajima blokade”, ocijenio je on.

Zirojević je podsjetio da se, poslanici po Ustavu, opredjeljuju i glasaju po sopstvenom uvjerenju.

“Stoga apelujem na sve da, bez obzira što su nezadovoljni gubitkom funkcija, dopuste većinu poslanika u Parlamentu da se, u skladu sa Ustavom, izjasne o onim prijedlozima koji će biti na dnevnom redu”, poručio je portparol Socijaldemokrata.

Čitaj još:   Nikola ZIROJEVIĆ- Opasno ćutanje ”građanskih partija”: Na izjave RAJA Mandića, MILOJKO Spajić je pod pritiskom... (foto)

On je naveo da ovo vrijeme zahtijeva drugačiji, odgovorniji pristup politici, a SD kadrovskom i ukupnom reformom partije pokazuje da ga spremno dočekuje.

“Vjerujem da će to činiti i ostali i da ćemo, ko god na kojoj strani bio, imati konstruktivnu vlast i konstruktivnu opoziciju”, zaključio je Zirojević.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more