IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RAJKO Kovačević novi predsjednik Opštine Pljevlja: Posebno ćemo biti otvoreni za razgovor sa MILOM Đukanovićem… (foto)

„Ja sam Pljevljak koji nikada nije po nebitnim stvarima nije djelio ljude. Tako će biti i ubuduće“, rekao je RAJKO Kovačević…

PLJEVLJA: Crna Gora, vijesti, srijeda, 23. 02. 2022… 19: 52… RAJKO Kovačević novi predsjednik Opštine Pljevlja: Posebno ćemo biti otvoreni za razgovor sa MILOM Đukanovićem… (foto)

Obraćajući se odbornicima nakon izbora na čelno mjesto grada Kovačević je kazao da bi bilo suviše pretenciozno da danas iznosi detaljnije planove i projekcije čemu će lokalna uprava biti posvećena u narednom periodu…

Rajko Kovačević (Demokratska partija socijalista) izabran je za predsjednika Opštine Pljevlja.

Za njegov izbor glasalo je 19 odbornika, među kojima su odbornici DPS, Socijaldemokrata i Bošnjačke stranke.

Opozicija je bila protiv.

Zahvalio se prethodnim gradonačelnicima Pljevalja kao i sastavima lokalnih samouprava koji su svojim angažovanjem „sa manje ili više uspjeha zavisno od mogućnosti radili na rješavanju pomenutih izazova“.

“Značajan dio tih aktivnosti ćemo nastaviti, podržati ali se i potruditi da ih inoviramo i unaprijedimo. Lokalna samouprava i njen predsjednik će biti otvoreni za razgovor i razmatranje imnicijativa i predloga bez trunke podozrenja prema adresi sa koje će oni dolaziti. Prije svega sa kompanijama i preduzećima koji imaju sjedište u Pljevljima, prema predstavnicima državnih organa i institucija, Vlade Crne Gore i posebno predsjedniku Crne Gore“, rekao je Kovačević.

Obraćajući se odbornicima nakon izbora na čelno mjesto grada Kovačević je kazao da bi bilo suviše pretenciozno da danas iznosi detaljnije planove i projekcije čemu će lokalna uprava biti posvećena u narednom periodu.

Čitaj još:   PORUKA SA CETINJA: Nećemo dozvoliti da se oskrnavi tron Sv. Petra Cetinjskoga! JOANAKIJE NIJE DOSTOJAN

“Dozvolite da generalno kratko pomenem, čistu vodu, čist vazduh i zapošljavanje. Naravno u domenu onoga što je moguće i realno uraditi sa pozicije predsjednika opštine i lokalne samouprave, a to smatram nije malo. Kada kažem čista voda onda mislim na imperativ da obezbijedimo ispravnu vodu za piće svih 12 mjeseci u godini, da smanjimo ili eliminiđšemo gubitke na mreži i naravno svojstveno tome izvedemo računicu po kojoj bi cijena vode prema krajnjim potrošačima mogla bviti niža”, rekao je Kovačević.

Istakao je da Pljevljaci uredno plaćaju vodu i sa veoma visokom cijenom, s obzirom na njenu dostupnost i kvalitet.

“Kada kažem čist vazduh mislim na smanjenje i eliminaciju ložišta na ugalj i druga fosilna goriva, kroz aktivnosti i realizaciju mjera koje se nekoliko poslednjih godina provode. Naša ambicija će biti da smislimo načina za još tako nešto. Jedna od aktivnosti je krenula prije par dana kroz program energetske efikasnosti koju imamo sa partenrima iz UNDP-a“, rekao je Kovačević.

Novoizabrani predsjednik opšptine je kazao da će u cilju povećanja zapošaljavanja stvarati stimulativniji ambijent iz domena lokalne uprave za sve one koji već imaju male ili srednje biznise kao i one koji žele ili planiraju da ih otvore.

„Tu imam na umu primjer opštine Danilovgrad. Pored obavljanja drugih obaveza lokalne smaouprave potrudićemo se a mislim da prostora ima da unaprijedimo uslove za bavljenje poljoprivredom, dodatno razvijemo turističku, sportsku i kulturnu ponudu. Da vidimo šta možemo uraditi na privlačenju i zadržavanju medicinskog kadra odnosno obezbjeđivanje uslova za adekvatnu zdravstvenu zaštitu naših sugrađana“, rekao je Kovačević.

Čitaj još:   DANAS OBLAČNO: Ljeto se ne da, sutra temperatura do 32°C... (foto)

Poručio je sugrađanima da je on Pljevljak koji nije nikada napuštao Pljevlja i Pljevljake.

izvor Vijesti.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more