BiH

DENIS BEĆIROVIĆ ODREAGOVAO NAKON ŠTO JE PREKINUT U IZLAGANJU: Kako je matirao Dragana Čovića u 30 sekundi… (foto, video)

DRAGAN Čović je namjerno više puta prekidao Bećirovića u postavljanju pitanja, no Bećirević mu nije ostao dužan, te ga je jednom rečenicom doslovno matirao…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 24. 02. 2022… 00: 52… DENIS BEĆIROVIĆ ODREAGOVAO NAKON ŠTO JE PREKINUT U IZLAGANJU: Kako je matirao Dragana Čovića u 30 sekundi… (foto, video)

Delegat Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović tokom postavljanja pitanja predsjedavajućem Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoranu Tegeltiji u vezi sa napadima na ustavni poredak BiH, bio je nekoliko puta prekinut od predsjedavajućeg Doma naroda BiH Dragana Čovića.

Naime, Čović je namjerno više puta prekidao Bećirovića u postavljanju pitanja, no Bećirević mu nije ostao družan, te ga je jednom rečenicom doslovno matirao.

“Dok traje otvoreni pokušaj ubijanja jedne od najstarijih evropskih država, države Bosne i Hercegovine nijedan bh. zvaničnik nema pravo da žmiri pred tom činjenicom”, taman je rekao Bećirović kada ga je prekinuo Dragan Čović.

Gospodine Bećiroviću samo vodite računa o vremenu. Imat ćete prigodu još komentirati”, rekao je Čović.

Uslijedio je odgovor.

“Gospodine Čoviću četiri mjeseca ste predsjedavajući i niste sazvali nijednu redovnu sjednicu. 120 dana kršite poslovnik, a mene upozoravate na par sekundi“, izjavio je Bećirović.

“Vodite računa o vremenu gospodine Bećiroviću”, ponovio je Čović.

Tada je uslijedio brutalan odgovor.

Čuvajte poslovnik, a ne samo Republiku Srpsku gospodine Čoviću“, odbrusio mu je Bećirović.

Potom ga je Čović prekinuo ponovo riječima: “Gospodine Bećiroviću ja Vas molim da zaključite Vaše izlaganje jer ste izašli iz okvira postavljanja pitanja”.

Bećirović je potom ignorisao Čovića i nastavio: “Političari koji su tako mirno šutili nad činjenicom da se razara jedan ustavni poredak kao što je slučaj u Bosni i Hercegovini. Mi ne smijemo nikada pristati na taj svjetski presedan. Da li je ikada ijedan niži nivo vlasti u nekoj državi rušio državne zakone. To je nemoguće prema domaćem i međunarodnom pravu. Može li to uraditi Andaluzija u Španiji, Štajerska u Austriji, Vojvodina u Srbiji, Bavarska u Njemačkoj regije Veneto i Lombardija u Italiji i da ne pobrajam dalje?

Pa ne može nigdje. Zato to ne može ni u Bosni i Hercegovini. Vrijeme je da to vrlo jasno i glasno kažemo i zato očekujem sada odgovor od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH da čujem šta je on učinio kao prvi čovjek iz izvršne vlasti odnosno iz Vijeća ministara BiH. Da li je informirao zemlje svjedoke Daytonskog mirovnog sporazuma da je u toku napad na ustavni poredak“…

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

Milutin L. CEROVIĆ: Šta sve Srbija traži od Crne Gore, da bi se poboljšali odnosi? (foto)

Srpski autokrata Vučić nastavlja da pljuje snishodljivog Milojka Spajića i Vladu Crne Gore, iako oni…

30 minuta ago

SULJO Mustafić: Ponosni smo na doprinos bošnjačkog naroda u reafirmaciji državnosti Crne Gore… (foto)

Predsjednik Bošnjačkog vijeća Suljo Mustafić čestitao je 21.maj- Dan nezavisnosti,svim građanima Crne Gore, u zemlji…

39 minuta ago

PES: Zvanični Beograd izgleda priželjkuje povratak DPS- na vlast… (foto)

Kontinuirani i nekorektni komentari zvaničnika Srbije na račun crnogorskih amandmana u kritikama su skoro usaglašeni…

47 minuta ago

Milorad POPOVIĆ: Spava li to Crna Gora? (foto)

Nakon produžetka pritvora polumrtvom šezdeset sedmogodišnjem Milivoju Katniću poslije mjesec dana štrajka glađu, s obrazloženjem…

1 sat ago

ALEKSANDAR Vučić o amandmanima Crne Gore na rezoluciju o Srebrenici: Pomoliću se bogu pred put u Njujork, žele da nam zapuše usta, to je igra… (foto, video)

Aleksandar Vučić, gostovao je na TV Pink u Jutarnjem programu kod Jovane Jeremić... BEOGRAD: Srbija,…

2 sata ago

This website uses cookies.