IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DETALJI OTMICE TURSKIH DRŽAVLJANA U BIH: Skinuli ih, tukli i davali im samo… (foto, video)

Bosanskohercegovačka javnost šokirana je nesvakidašnjom otmicom turskih turista, koju je prošle sedmice izrežirao dvojac iz Zenice.

ZENICA: BiH, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 24. 02. 2022… 09: 42… DETALJI OTMICE TURSKIH DRŽAVLJANA U BIH: Skinuli ih, tukli i davali im samo… (foto, video)

Naime, scene poput onih u akcionim filmovima odvijale su se u mjestu Kovanići kod Topčić Polja, gdje su četiri turista, inače državljanina Turske, bili praktično zarobljeni u kući.

Nakon šest dana jedan muškarac uspio se osloboditi i pobjeći do prve kuće u Kovanićima, a potom zatražio pomoć od mještana koji su o svemu alarmirali policiju. Zenička policija ekspresno je reagirala i oslobodila ostale zarobljene turiste, te uhapsila muškarca koji ih je držao zarobljene šest dana.

Podsjetimo, oni su uz prijetnju oružjem turiste oteli u Sarajevu, a potom ih dovezli u Kovaniće.

U Sarajevu su, prijeteći im oružjem, natjerali ih da uđu u kombi, odakle su ih odveli u Kovaniće – priča izvor.

Čitaj još:   SAČEKUŠA: VOĐA NAVIJAČA PARTIZANA IZREŠETAN...

Policija je 18. februara uhapsila Dževada Sadriju, koji se sumnjiči za ovu otmicu, a još uvijek se traga za još jednom osobom koja se dovodi u vezu sa ovom filmskom otmicom.

Avaz saznaje šokantne detalje horora kojeg su preživljavali turski turisti, dok su bili oteti. Naime, kako saznajemo, turisti su u kući bili zavezani bez odjeće i trpjeli su fizičko nasilje.

  • Držali su ih gole, a često su ih udarali. Dnevno su im davali samo jedan hljeb da jedu – tvrdi izvor.

Saznajemo i to kako je došlo sa se jedan od otetih turista oslobodi.Otmičar se napio, pa su turisti iskoristili takvo njegovo stanje. Odvezali su se i pobjegli…

izvor Hayat.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more