IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MUNJEVITA AKCIJA SIPA-e: Pretresi i hapšenje na šest lokacija… (foto)

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su danas (24.2.2022. godine) u sklopu operativne akcije „Falš”…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 24. 02. 2022… 09: 42… MUNJEVITA AKCIJA SIPA-e: Pretresi i hapšenje na šest lokacija… (foto)

Navedene aktivnosti se realizuju po nalogu Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona.

Državna agencija za istrage i zaštitu su u sklopu operativne akcije „Falš”, na području Sarajeva i Tešnja, započeli pretrese jednog fizičkog i tri pravnih lica, na šest lokacija.

Pretresi su vrše zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela „Krivotvorenje isprava” iz člana 373., „Prijevara u privrednom poslovanju” iz člana 251. i „Pranje novca” iz člana 272. u vezi sa kivičnim djelima „Stjecaj krivičnih djela” iz člana 54. i „Osnovi odgovornosti pravne osobe” iz člana 128., Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Čitaj još:   ZAGREB: EKSPLOZIJA, Bomba podmetnuta u kafiću...

Navedene aktivnosti se realizuju po nalogu Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Zeničko- dobojskog kantona…

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   MUNJEVITA AKCIJA SIPA- e: Uhapšeno 9 osoba, gradonačelnik Zenice nije pronađen na adresi, oglasio se na društvenim mrežama... (foto, video)