IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OTVORENO UPOZORENJE: “Putin mora shvatiti da NATO ima nuklearno naoružanje!” (foto, video)

Francuski ministar vanjskih poslova rekao je da Vladimir Putin, kada prijeti nuklearnim oružjem, mora shvatiti da je i NATO nuklearna sila. No, pritom je dodao kako NATO ne namjerava vojno intervenirati u odbrani Ukrajine…

PARIZ- LONDON: Svijet, Crna Hronika, vijesti, petak, 25. 02. 2022… 00: 42… OTVORENO UPOZORENJE: “Putin mora shvatiti da NATO ima nuklearno naoružanje!” (foto, video)

Kada su novinari pitali Jean-Yves Le Driana je li Putinova prijetnja o “posljedicama kojih nije do sada bilo u povijesti” zapravo prijetnja upotrebom nuklearnog oružja, ministar je kazao da se to shvatilo na taj način.

“No, mislim da Vladimir Putin mora shvatiti da je NATO također nuklearni savez. To je sve što ću reći o tome”, rekao je danas Le Drian na francuskoj televiziji TF1, prenosi Reuters.

“Sankcije će biti učinkovitije od vojne intervencije”

Podsjetimo, Putin je jutros rekao da će Rusija odmah odgovoriti ako se bilo koja vanjska sila pokuša umiješati u njezine aktivnosti.

Čitaj još:   Vic Dana Radni dan uspješne žene...

Ukrajina nije članica NATO-a te joj savez nije dužan pružiti vojnu zaštitu. Kada su novinari upitali zašto su države članice NATO-a koje su proteklih desetljeća vojno intervenirale u zemljama koje nisu članice; poput Afganistana, Libije i bivše Jugoslavije, protiv slanja vojnika u Ukrajinu, Le Drian je rekao da tako nešto Ukrajina ni ne traži.

Kazao je da Ukrajina traži humanitarnu i financijsku pomoć, kao i vojnu opremu; što joj je Zapad osigurao te će to nastaviti činiti. Dodao je da je da su Ukrajinci “napravili popis potrebnog naoružanja i da ga savez proučava kako bi što prije ispunio njihove zahtjeve”.

Jean- Yves Le Drian je kazao da će sankcije biti učinkovitije od vojne intervencije.

“Ekonomsko i financijsko gušenje Rusije će dugoročno imati teže posljedice od bilo kakve intervencije”, rekao je ministar vanjskih poslova.

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more