IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGAN Bursać: Noćni VUČIĆ, DRITAN Abazović?

Crnoj Gori trenutno, a pogotovo u svjetlu ruskog fašističkog napada na Ukrajinu, ne treba nekakav novi Rahman Morina samo sad pod Vučićevim kaputom.

Kako opravdavaš, majka mu stara, svoje prisustvo na četničkom i ruskom okupljanju na kojem se čuju fašistički stihovi provjernih mrzitelja i Bošnjaka i Albanaca i zdravog razuma i slobode i građana Crne Gore i civilizacije pride??? Eto, to me interesuje?!

Za Antenu M piše: Dragan Bursać

Kako ide ona četnička strofa:

A serdar Vule s visoke kule,
Džeferdar pali, kukaju bule.
Leleču Turci, kukaju bule,
Oj lele lele, evo ga Vule.

Bili su svi

E sad, nije bio samo Vule. Bila je tu, kako se čini, čitava bulumenta kojekakvih četnika, početnika, budućih terorista što bi da hitaju Rusima pod skute u agresiji na Ukrajinu. I bilo je to u restoranu na Bioču. I bio je tu Bato Carević budvanski i bili su tu “Noćni vukovi“ Putinovi. I “Stupovi“ istureni franšizno-čenitčki. I biješe tu Andrija Mandić srBski i Jovan Vučurović novosrpski. I pjevale su se tu gore pomenute četničke budnice i koračnice u slavu srpskog sveta i okupatora Crne Gore Nemanjića. 

I dobro, reći će mnogi.

U okupiranim opštinama od strane srpskosvetnika nije to ništa čudno u zadnje dvije godine, niti je šta strano. Na žalost. Navikao je narod na sve, navikao je tako i na komšiju Ratka Mladića, kako ga zločinačkim pogledom strijelja sa zidova tivatskih i nikšićkih, navikao je na svetosavsku sektu koja huška i izduvava zlo po Crnoj Gori, navikao je u konačnici i na ovakve četničko- rusofilske hepeninge. 

Ali, da li je baš do kraja narod, sve sa građanima narečene Crne Gore svikao i na Dritana Abazovića, malog Draška Stanivukovića sa fakultetskom diplomom, kako ga pojedini zovu, i na njjegovo prisustvom na rusko-srpskim gang okupljanjima?

Ne pitam ovo ni zbog tetke, ni za druga, nego baš zbog onih stanovnika Crne Gore, građanske zemlje, koji su na gore pomenutom i “uvaženom“ četničkom skupu imali čast vidjeti i čuti Dritana Prisutnog Abazovića, kako se opušteno, svoj na svome, druži sa likovima koji pretenduju da završe na Interpolovoj potjernici i to onoj za terorizam mimo kriminala?

Čitaj još:   MILO ĐUKANOVIĆ čestitao Haris: DOSTOJNO DIVLJENJA, UZOR ZA SVIJET

Ima li želuca to građansko društvo čitati svaki dan nove i nove gafove pažnje željnog Abazovića, koji je nakon najave manjinske vlade prvo pohitao u Beograd Porfiriju pod skute, ne bi li kako održao kontinuitet litijanja, koje ga je na posljetku dovelo na mjesto potpredsjenika Vlade i koje će ga, čini se, dovesti na mjesto njenog šefa? 

Sa pravom se zato građani Crne Gore pitaju, do kad će trajati ova Dritanova četnička zajebancija, jer možeš pogriješti jednom kad hvališ svog brata pod Vučićevim šinjelom, možeš pogriješiti i kad odeš Porfiruju u zagrljaj, drugi i treći put-zajebavam se ne možeš pogriješti sa tim nikako ako si normalan. Ali kako opravdavaš, majka mu stara “humanitarno veče“ posvećeno albansko-bošnjačkoj familiji u potrebi, na kojem se poju gore navedeni stihovi provjernih mrzitelja i Bošnjaka i Albanaca i zdravog razuma i slobode i civilizacije pride???

Eto, to me interesuje?!

Dritan po navici u četničoj zadnjici

Nisi baš stalno u grešci! Nisi se baš stalno slučajno zajebao! Nisi baš svaki put “navučen“ na situaciju. Jok, to je manir, da ne kažem ideološki obrazac djelovanja Dritana Abazovića i njegove nevladino-vladine organizacije, koja ponekad glumi i partiju na vlasti, a odaziva se na ime URA.

A ti ljudi su ili kolektivno naivni u šta sumnjam ili su, opet, u idološkom manirizmu svojih neočetnika, saveznika, kad dopuštaju mozgovima iz DF-a da ih ovako snimaju pa onda razvlače po društvenim mrežama. 

I nema boljeg objašnjenja, do li onog tviterašice, Marije Perović  koja je jednostavno u jednoj rečnici pojasnila Dritanovo nemušto vađenje iz situacije: “A što se tiče, Dritana, nijesi ti njih ispoštovao, nego oni tebe ponizili.“

I zasita, jasno je svima zašto su franšize noćnih vukova između rusofilskih orgija pozvale i Dritana na “humanitarno veče“. Pod jedan, da dobiju verifikaciju kredibiliteta-i dobile su ga na sramotu cijelog svijeta. A pod dva, da imaju narečenog Abazovića u šaci-i ne da su ga dobili, nego im se na tacni, sve sa jabukom u ustima samoisporučio. 

Opet pitanje, znamo mi šta će Vukovima i ostalim Batinim četnicima, Dritan? Ali, šta će svi oni Dritanu, e to će nekako objasniti narodu, a bogme i građanima Crne Gore u paketu sa belvederskom sramotom koju je napravio, prije no što sjedne na mjesto premijersko.  

Čitaj još:   DRAGAN Bursać- "ZAR BAŠ SVAKI DAN MORAŠ BITI NEČOVJEK, MILORADE...": Šok, nakon sramotnih Dodikovih tvrdnji... (foto)

Jer Crnoj Gori trenutno, a pogotovo u svjetlu ruskog fašističkog napada na Ukrajinu, ne treba nekakav novi Rahman Morina samo sad pod Vučićevim kaputom. 

Makar se nadam. A ako je obrnuto, kako kažu Nadrealisti, Slavko imamo dilera! Preciznije, imamo mnogo veći problem od ikebana četnika, koji će ovih dana slaviti rusko ubijanje ukrajinske djece.  

Ovaj problem je, da prostite, sitemski i može kao takav paralisati cijelu Crnu Goru. 

A jedno jadno polusaopštenje i obrazloženje, bez istinskog izvinjena, koje nemušto sastavlja Dritan Abazović i njegov NGO URA, nisu dovoljni. 

Za početak, pola onog nesrećnog skupa od prije neko veče treba staviti sa onu stranu zakona države Crne Gore. 

Do Dritana je, imaće vrlo brzo tu moć. Čisto da ne zaboravi, Crna Gora je u NATO paktu, a ne u nekakvoj istočnoj alternativi i rusko-bjeloruskom okupatorskom gangu. 

Na znanje!

izvor: antenaM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more