IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KENANA Strujić- Harbić: PARLAMENT je mjesto za RJEŠAVANJE političkih NESUGLASICA…

Crnoj Gori je potrebno da što prije dobije stabilnu Vladu, koja će zemlju vratiti na kolosjek evropskih integracija. S toga, sve političke nesuglasice koje trenutno postoje, treba rješavati u parlamentu, poručila je šefica kluba poslanika Bošnjačke stranke, Kenana Strujić- Harbić...

Ona je to kazala na sastanku sa ambasadorkom Češke u Crnoj Gori, Janinom Hrebičkovom.

Strujić-Harbić je ponovila zabrinutost što su brojne značajne institucije danas u blokadi i da je to pokazatelj da država mora što prije da dobije novu Vladu.

„Bošnjačka stranka se veoma odgovorno odnosila prema svim aktuelnim izazovima u prethodnom periodu. Kao opoziciona partija, konstantno smo ukazivali na brojne nedostatke i propuste u radu sada već bivše Vlade. Pred nama je mnogo izazova, posebno u dijelu izmjena izbornog zakonodavstva. Sve političke nesuglasice koje imamo, trebamo rješavati u najvećem zakonodavnom domu“, kazala je šefica kluba poslanika BS.

Čitaj još:   NOVI REZULTATI Izbora u Srbiji: Vučić osvojio 59,2 posto glasova, koalicija SNS- a 43,3 %... (foto, video)

Hrebičkova je istakla da cijeni ulogu Bošnjačke stranke, kao partije koja se zalaže za pronalaženje rješenja za izlazak iz političke krize.

Ona je poručila da će Češka Republika snažno podržati svaku vladu koja je evropski orjentisana.

Dodala je da će Češka 1. jula preuzeti šestomjesečno predsjedavanje Savjetom EU, zaključivši kako očekuje da će Crna Gora u tom periodu ostvariti napredak na putu ka EU.

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more