IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKOLA Đurašković gradonačelnik CETINJA: Izbor podržale URA i Demokrate a odbornici DPS- a napustili salu… (foto, video)

Nosilac liste SDP i Građani– Svim srcem za Cetinje Nikola Đurašković izabran je danas za gradonačelnika Cetinja na  sjednici Skupštine Prijestonice. Za njegov izbor glasalo je 18 odbornika, nije bilo glasova protiv, a jedan odbornik je bio uzdržan. Nikolu Đuraškovića je za kandidata za gradonačelnik prethodno predložilo 11 odbornika liste SDP i Građani i Stare garde LSCG, a dobio je podršku  Građanskog pokreta URA i Demokrata.

Đurašković se zahvalio svima koji su glasali za njega, ali i onima koji su izašli iz sale uoči glasanja. Zahvalio se i dosadašnjem gradonačelniku Aleksandru Kašćelanu na kvalitetnoj saradnji u prethodne četiri godine.

“Đe je ko nego Cetinje i Cetinjani da rade na očuvanje svog nacionalnog, kulturnog i istorijskog identiteta. Zato ću se zalagati da vlast bude u službi crnogorskih nacionalnih interesa i države Crne Gore. Nova vlast će reagovati na svako uzrupiranje crnogorske kulture, baštine i prava. Pomagaćemo organizacijama u Prijestonici o koje su se ogriješili iz gradske službe, ali i države”, rekao je Đurašković.

Prema njegovim riječima, nije Crna Gora  jedna partija ili pojedinac.

“Cetinje mora biti predvodnik, a ne grad kojeg će se sjetiti dva puta u godini prilikom obilježavanja državnih praznika. Crna Gora i Cetinje nisu ničija prćija. Crna Gora i Cetinje su jedno. Cetinje mora biti otvoreni miroljubivi grad, Prijestonica koja pripada svim građanima Crne Gore”, istakao je Đurašković.

Čitaj još:   UBISTVO: BRUTALNA SAČEKUŠA- Napadači iz kola zasuli smrtonosnim rafalima...

Naglasio je da će insistirati da se sve državne institucije vrate u Prijestonicu.

“Moja vrata će dok budem na ovoj poziciji biti otvorena u svakom trenutku. Cetinje gubi stanovništvo, ekonomsku i političku snagu. Mislim da možemo da stvari preokrenomo i da moramo. Cilj je promjena načina upravljanja Cetinjem, kao i privredni oporavak i prestanak iseljavanja iz Prijestonice. I naša kadrovska politika će biti takva. Partijska knjižica više neće biti uslov za zapošljavanje”, zaključio je Đurašković.

Na početku sjednice Skupština Prijestonice donijela je odluku o prestanku mandata gradonačelniku Aleksandru Kašćelanu. Za prijedlog odluke glasalo je 18 odbornika, nije bilo glasova protiv, kao ni uzdržanih.

Pred odbornicima će se naći i prijedlog odluke o potvrđivanju ranije donešene odluke o privremenom finansiranju potreba Budžeta kao i prijedlog odluke o razrješenju predsjednika savjeta RTV Cetinje.

izvor: cdm.me

Čitaj još:   SAOPŠTENI REZULTATI ISTRAGE: Ubicu sa CETINJA usmrtio metak policajca, i neće biti krivično gonjen...
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more