IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽASI IZ MOSKVE: Putin šalje 400 plaćenika za Kijev da ubiju Zelenskog, Vitalija i Vladimira Klička, piše The Times… (foto, video)

Na popisu su još 23 osobe, uključujući premijera i članove vlade…

LONDON: Svijet, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 28.02.2022…13: 42… UŽASI IZ MOSKVE: Putin šalje 400 plaćenika za Kijev da ubiju Zelenskog, Vitalija i Vladimira Klička, piše The Times… (foto, video)

Više od 400 ruskih plaćenika nalazi se u Kijevu s nalogom Kremlja da ubiju ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija i članove ukrajinske vlade te pripreme teren kako bi Moskva preuzela kontrolu, objavio je britanski The Times.

Skupina Wagner, privatna milicija jednog od najbližih Putinovih saveznika, koja operira kao produljena ruka države, ubacila je prije pet tjedana plaćenike u misiju fizičke eliminacije pripadnika Zelenskijeve vlade u zamjenu za unosnu financijski bonus.

Ukrajinska vlada dobila je informaciju o tome u subotu ujutro i malo nakon toga Kijev je objavio 36-satni “strogi” policijski sat s ciljem da se Kijev očisti od ruskih sabotera, te je upozorio civile da ne izlaze van ako ne žele da ih se smatra agentima Kremlja, piše Times.

Izvor blisko povezan s aktivnostima skupine, na koji se poziva britanski list, tvrdi da je između dvije i četiri tisuće plaćenika došlo u Ukrajinu u siječnju, neki od njih raspoređeni u odmetnute ukrajinske regije Doneck i Luhansk. Drugih 400 navodno je ušlo u zemlju iz Bjelorusije i krenulo prema glavnom gradu.

Plaćenicima je rečeno da Putin želi kratku pauzu kako bi ‘odglumio’ da pregovara sa Zelenskijem, ali im je dano do znanja da nikakav sporazum neće biti postignut.

Čitaj još:   LOŠE VIJESTI: DRASTIČAN SKOK Tri puta više zaraženih nego juče! (foto i tabela)

Plaćenici sada čekaju signal iz Kremlja, a obećana im je bogata nagrada za ubojstva koja bi se trebala dogoditi idućih nekoliko dana. Osiguran im je siguran izlaz iz zemlje nakon toga.

Uz Zelenskija na popisu za odstrel nalaze se još 23 ukrajinska dužnosnika, uključujući premijera, ministre, gradonačelnika Kijeva Vitalija Krička i njegovog brata Vladimira, popularne boksačke šampione koji su se pridružili borbi protiv ruskih zavojevača, piše Times.

Plaćenici se hvale da znaju točno gdje su nalazi ukrajinski predsjednik i njegovi kolege u Kijevu te ih očito mogu pratiti putem mobilnih telefona. Nakon što je Moskva prošlog tjedna napala Ukrajinu, Zelenskij se obratio naciji, tvrdeći da su ruske specijalne snage u glavnom gradu i da je označen kao “meta broj 1”.

Iako je Wagner privatna vojna tvrtka, usko se povezuje s Putinovim projektima širom svijeta. U vlasništvu je oligarha Jevgenija Prigožina. Njezi ni pripadnici proveli su prikrivene operacije diljem Afrike i na Bliskom istoku i također su odgovorni za zbivanja u istočnoj Ukrajini 2014. godine.

Britanski general sir Richard Barrons, bivši šef združenog stožera britanskih oružanih snaga, kazao je da su pripadnici te postrojbe izuzetno učinkoviti i mogu “pojaviti iz sjene, izvesti najnasilnije akcije i potom opet nestati, a da se i ne otkrije tko je za te akcije odgovoran”.

Čitaj još:   VUČIĆ bira novog MITROPOLITA crnogorsko- primorskog– šestog po redu ... (foto)

“Nisu izravno povezani s ruskom vladom i stoga ih je teško otkriti”, kazao je general za Times.

izvor agencije Hina.hr

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more