IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS U HARKOVU: Snimljen projektil dok pada na centralni trg, razoreno srce grada… (foto, video)

Video prikazuje projektil koji udara u zgradu Regionalne državne uprave na Trgu slobode u centru grada što uzrokuje eksploziju i požar…

HARKOV: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 01. 03. 2022… 09: 42… UŽAS U HARKOVU: Snimljen projektil dok pada na centralni trg, razoreno srce grada… (foto, video)

UKRAJINSKI MINISTAR BIJESAN: POTPUNO IZOLIRAJTE RUSIJU

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmytro Kuleba pozvao je na dodatne međunarodne sankcije Rusiji nakon, kako je rekao, barbarskog napada na Harkiv. 

“Barbarski ruski raketni udari na središnji Trg slobode i stambene četvrti Harkiva. Putin nije u stanju slomiti Ukrajinu. On iz bijesa čini još ratnih zločina, ubija nevine civile”, napisao je Kuleba na društvenim mrežama…

“Svijet može i mora učiniti više. POVEĆAJTE PRITISAK, POTPUNO IZOLIRAJTE RUSIJU!”, napisao je.

Centar Harkova je jučer snažno bombardovan u vrijeme pregovora ukrajinske i ruske delegacije, a sada su objavljeni brojni snimci koji pokazuju pad projektila jutros na centralni trg i uništene građevine.

Čitaj još:   TUGA, Sarajevo: Preminuo poznati bh. novinar Mladen Marić...

Najmanje šest osoba je povrijeđeno uključujući i jedno dijete, a od udara su razneseni prozori i automobili koji su bili u blizini. Eksplozija je uništila zgradu vlade, a scene iz zgrade je objavio Kostiantyn Nemichev, načelnik Stožera obrane Harkova.

Ukrajinci su objavili i snimke trga nakon uništavanja na kojem se vide izgorjeli automobili i krhotine.

Ovaj grad je od samog početka pretrpio teške borbe na svojim ulicama, kao i zračna bombardovanja, a u posljednjih 48 sati su sukobi intenzivirani.

Tokom jučerašnjeg dana poginuo je veliki broj civila, naveli su to ukrajinski zvaničnici no navode da je grad pod njihovom kontrolom.

Riječ je o drugom najvećem gradu u Ukrajini koji je dom za 1,6 miliona ljudi.

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more