IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NENAORUŽANI BLOKIRAJU ULAZ U NAJVEĆU NUKLEARNU ELEKTRANU U EUROPI: Hiljade civila izašle na ceste i RUSIMA brane prolaz… (foto, video)

Nenaoružani stanovnici Enerhodara blokiraju ulaz u grad ruskim jedinicama, rekao je gradonačelnik grada u kojem se nalazi Zaporižija, najveća nuklearna elektrana u Europi…

 ZAPORIŽJE: Svijet, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 02. 03. 2022… 11: 42… NENAORUŽANI BLOKIRAJU ULAZ U NAJVEĆU NUKLEARNU ELEKTRANU U EUROPI: Hiljade civila izašle na ceste i RUSIMA brane prolaz… (foto, video)

SEDMI je dan ruske invazije na Ukrajinu…

Nastavljaju se ruski napadi na ukrajinske gradove. Jučer su ruske trupe ušle u Herson, a noćas traju napadi na Harkiv te na periferiju Kijeva. Tijekom večeri je raketiran Žitomir, a rakete su, kako je objavila Ukrajina, umjesto susjedne zračne luke, pogodile kuće, pri čemu je poginulo četvero ljudi, uključujući dijete.

 U jučerašnjem raketiranju najužeg centra Harkiva poginulo je najmanje deset ljudi, a popodne su Rusi, nakon najave da će gađati ciljeve u Kijevu, raketirali TV toranj, pri čemu je poginulo pet osoba. Pred Kijevom je golemi ruski vojni konvoj.

Čitaj još:   KIJEV: Legendarni fudbaler Ševčenko bio u vozu tokom granatiranja- nekoliko sati bila je vječnost... (foto, video)

Ruske trupe približavaju se najvećoj nuklearnoj elektrani u Evropi u Energodaru, u regiji Zaprožje.

Uposlenici elektrane i stanovnici Energodara, njih hiljade, izašli su na ceste, odlučni da spriječe prolazak ruskih trupa.

Kako prenose mediji, nenaoružani su, ali su odlučni svojim tijelima braniti prolazak ruske vojske.

Kažu kako ne žele da se ponovi Černobil. Skandiraju: “Slava Ukrajini!” i “Slava herojima!”.

izvor agencije

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   RAT U UKRAJINI: Rusi nakon granatiranja zauzeli najveću NUKLEARNU elektranu u Evropi...U toku je HITNI sastanak NATO saveza
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more