IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VALERY SOLOVEY TVRDI: “Putin je sakrio članove svoje porodice u podzemni sibirski grad” (foto, video)

Ruske vlasti ispitivale ga sedam sati zbog navoda koje je iznio o Putinovom zdravstvenom i mentalnom stanju na svom Telegram profilu…

MOSKVA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 02. 03. 2022… 11: 42…  VALERY SOLOVEY TVRDI: “Putin je sakrio članove svoje porodice u podzemni sibirski grad” (foto, video)

Vladimir Putin je posljednjih dana sakrio članove svoje porodice u ‘podzemnom gradu’ u Sibiru, tvrdi ruski profesor. Luksuzni bunker visoke tehnologije nalazi se na planinama Altaj i dizajniran je za zaštitu u slučaju nuklearnog rata, rekao je politolog Valery Solovey (61).

Bivši profesor na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose (MGIMO) – koji pohađaju buduće vrhunske diplomate i špijuni, Solovej je ranije tvrdio da Putin pati od zdravstvenih problema skrivenih od ruske javnosti, i da je učestvovao u bizarnim tajnim šamanskim ritualima zajedno sa svojim ministrom odbrane Sergejem Shoigu.

Neki u Moskvi odbacuju Soloveja kao teoretičara zavjere ili prevaranta, ali samo prošle sedmice su ga ruske vlasti ispitivale sedam sati zbog navoda koje je iznio o Putinovom zdravstvenom i mentalnom stanju na svom Telegram profilu.

Pretresen je i njegov dom i oduzeto je više elektronskih predmeta. Solovey je kasnije pušten na slobodu, ali slučaj nije zatvoren.

BOMBAMA NA CIVILE

Tvrdnja dolazi dok Rusija raketnim udarima udara Kijev i Harkov, što dovodi do optužbi da Putin čini ratne zločine postavljajući razorne kasetne bombe na bespomoćne civile.

“Za vikend je porodica predsjednika Putina evakuisana u specijalni bunker pripremljen za slučaj nuklearnog rata”, rekao je profesor u videosnimku.

“Ovaj bunker se nalazi u Republici Altaj. Zapravo, to nije bunker, već cijeli podzemni grad, opremljen najnovijom naukom i tehnologijom”.

Upozorio je: “Nadam se da vam ovo nešto znači? Da predsjednik šalje svoju porodicu u ovaj bunker?”.

Vjeruje se da Solovej, koji tvrdi da ima insajderske kontakte u Kremlju, misli na prostranu planinsku daču koju je navodno izgradio energetski velikan Gazprom pre otprilike deset godina u okrugu Ongudajski u Republici Altaj, regionu Sibira koji graniči sa Mongolijom, Kinom i Kazahstanom.

Posmatrači su primijetili višestruke ventilacijske tačke na zemljištu koje okružuje planinsko skrovište i visokonaponsku liniju povezanu sa ultramodernom trafostanicom od 110 kilovolti, dovoljno za napajanje malog grada.

Tokom izgradnje, navodno su na lokaciji bili ogromni njemački kopači tunela.

Čitaj još:   "Pregleda dana": Ko ode na more, kajaće se, ko ne ode, kajaće se... (foto, video)

Solovey nije identifikovao članove Putinove porodice koji su navodno poslani u bunker, ali je ranije naveo da je olimpijska zlatna ritmička gimnastičarka Alina Kabaeva (38) tajna supruga ruskog lidera.

“Ovo je njegova prava porodica, a Alina je sposobna da utiče na njegove odluke”, rekao je prošle godine.

Putin ima dvije odrasle kćerke Mariju Voroncovu (36), genetičarku, i Katerinu Tihonovu (35), plesačicu koja je postala matematičarka.

Također se navodi da ima kćerku po imenu Luiza Rozova, 18-godišnja nasljednica poznata i kao Elizaveta Krivonogih, iz prethodne veze sa čistačicom koja je postala multimilionerka, Svetlanom Krivonogih (45), koja je sada suvlasnica velike ruske banke.

Nepotvrđene glasine koje je Kremlj demantovao govore da on također ima djecu sa Kabaevom.

Putin je ranije rekao: “Imam privatni život u koji ne dozvoljavam miješanje. To se mora poštovati”.

On je osudio “one koji svojim šmrkavim nosovima i erotskim fantazijama zavlače u tuđe živote”.

Kabaeva je u zapisniku rekla da je upoznala neimenovanog muškarca kojeg ‘mnogo volim’, šikljajući: “Ponekad se osjećate toliko sretno da se čak i uplašite”.

Navodno preseljenje njegove porodice u bunker došlo je zbog “neuspjeha” Putinovog strateškog plana za osvajanje Ukrajine, rekao je Solovey.

Putin je bio pogođen “izuzetno snažnom, jedinstvenom i veoma negativnom reakcijom kolektivnog Zapada na ruske planove”.

“Putin je planirao da u nedelju 27. februara uveče proglasi potpunu i neospornu vojnu pobjedu ruskih trupa – i objavi kraj, odnosno bliski kraj takozvane ‘specijalne operacije'”, rekao je Solovej.

“Kao što znate, nijedan cilj ruske invazije na Ukrajinu nije postignut”.

Ruski gubici nakon invazije Ukrajine kreću se između 700 poginulih, i ukrajinskih tvrdnji, od 4.500 u prvim danima borbi.

Rusija tvrdi da je pogodila 1.146 ukrajinskih vojnih infrastrukturnih objekata, uključujući 31 komandni punkt i komunikacijski centar, 81 bazu protivvazdušne odbrane S-300, plus raketne sisteme protivvazdušne odbrane Buk M-1 i Osa, i 75 radarskih stanica.

“Uništeno je ukupno 311 tenkova ostalih oklopnih vojnih vozila, 42 aviona i helikoptera (uključujući i neke na zemlji), 51 višecijevni raketni sistem, 147 artiljerijskih oružja i minobacača, te 263 specijalizovana vojna vozila”, rekao je glasnogovornik Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

ZAPANJUJUĆE TVRDNJE

Ali bilo je raširenih izvještaja da su ruske jedinice uspješno odbačene od ukrajinskih snaga, a ruske vlasti pokušavaju prikriti broj žrtava koje su njihovi redovi pretrpjeli.

Čitaj još:   OPSADNO STANJE:Helikopter nadleće Cetinje, specijalci dežuraju na ulazu u grad...

Jedna od Solovejevih zapanjujućih tvrdnji bila je da je ministar odbrane Šojgorganizovao Putina da prisustvuje šamanskom ritualu u Sibiru koji je uključivao žrtvovanje crnog vuka u obredu za poboljšanje zdravlja predsjednika.

Šojgu trenutno kontroliše rusku vojnu operaciju u Ukrajini. Komad bijele tkanine natopljen je vučjom krvlju i spaljen, rekao je anonimni Telegram kanal ‘General SVR’ povezan sa Soloveyem u septembru 2021.

‘Navodno su u dimu vidjeli crnog gavrana koji je dugo kružio. Iz nekog razloga, ovaj znak je Putinu objašnjen kao veliki uspjeh.’

Upitan zbog svojih tvrdnji da Putin ima ozbiljnu bolest – nešto što je Kremlj oštro demantovao – Solovej je rekao: ‘Ne koristim izraz ‘terminalno bolestan’ i nikada ga nisam koristio. Koristim eufemizam: lične okolnosti uvjerljive sile.’

On je u prošlosti sugerirao da Putin boluje od rane Parkinsonove bolesti i da ima tajnu bolest opasnu po život, ali nije iznio dokaz za svoje tvrdnje.

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more