IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ruski biznismen ponudio milion dolara za “hvatanje” Putina

Ruski biznismen Alex Konanykhin ponudio je nagradu od milion dolara za hapšenje ruskog predsjednika Vladimira Putina nakon što je Moskva izvršila invaziju na Ukrajinu.

Njegovu prvobitnu objavu pratila je fotografija s Putinovom slikom i riječima “Traži se: Živ ili mrtav. Vladimir Putin zbog masovnog ubistva”.

Facebook je zabranio objavu, a on ju je ponovio.

“Facebook je zabranio moju objavu; mislite li da je to bila ispravna odluka? Izostavio sam sliku “živ ili mrtav”, ali ovo je tekst:

Obećavam da ću platiti milion dolara policajcima koji su, poštujući svoju ustavnu dužnost, uhapsili Putina kao ratnog zločinca po ruskim i međunarodnim zakonima. Putin nije ruski predsjednik kako je došao na vlast kao rezultat posebne operacije dizanja stambenih zgrada u Rusiji, zatim je prekršio Ustav eliminirajući slobodne izbore i ubijajući protivnike.

Čitaj još:   U Kabinetu ANDRIJU Mandića sve po starom: Novi sastanak– stara trobojka, šta to bješe poštovanje države? (foto)

Kao etnički Rus i državljanin Rusije, vidim kao svoju moralnu dužnost da olakšam denazifikaciju Rusije. Nastavit ću svoju pomoć Ukrajini u njenim herojskim naporima da izdrži napad Putinove Orde”, napisao je ovaj biznismen.

Konanykhin je u još jednoj objavi negirao da je dao nagradu za izvršenje atentata na PUtina, dodavši da vjeruje da ruski predsjednik mora biti priveden pravdi.

izvor: faktor.ba

HELSINKI Samit Trampa i Putina, bizarna demonstracija mačizma…

Samit Donalda Trampa i Vladimira Putina bio je bizarna demonstracija Read more