IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

USKORO ĆE SE DOGOVORITI: Biznismen iz Turske kupuje Chelsea, LONDON biće brzo okićen turskim zastavama… (foto, video)

Tvrde mediji u Engleskoj, o predsjedniku AG Holding Grupe, a koja se bavi područjem energetike, građevine, turizma i brodarstva…

LONDON: Svijet, Crna Hronika, vijesti, petak, 04. 03. 2022… 19: 42… USKORO ĆE SE DOGOVORITI: Biznismen iz Turske kupuje Chelsea, LONDON biće brzo okićen turskim zastavama… (foto, video)

Turski biznismen Muhsin Bayrak tvrdi kako je blizu kupovine Chelseaja od Romana Abramoviča i da su trenutno u fazi u kojoj je ostalo samo da potpišu ugovore.

Riječ je, kako tvrde mediji u Engleskoj, o predsjedniku AG Holding Grupe, a koja se bavi područjem energetike, građevine, turizma i brodarstva.

U intervju za turske medije, ovaj biznismen je potvrdio pregovore s Chelseajem, no svakako da ovo treba uzeti s rezervom s obzirom na lošu reputaciju većeg broja turskih medija, a koji ekskluzivno donose ove informacije. Jasno, odmah nakon što je sve objavljeno, engleski mediji su prenijeli ove navode.

“Pregovaramo s advokatima gospodina Romana Abramoviča, a već smo u fazi u kojoj su preostali samo potpisi ugovora. Vrlo brzo ćemo mahati turskom zastavom u Londonu”, kazao je Bayrak za turske medije i dodao:

Čitaj još:   SJENICA: DOKTOR HEROJ Sadik Purković, spada u rizičnu grupu, ali i dalje liječi zaražene koronom

“Ovo će biti jako važan sporazum za Tursku. Naši advokati su u kontaktu s Abramovičem od prvog dana kada je postalo jasno da će prodati klub.”

Dalje se navodi kako kompanija ovog biznismena ima mnogo poslova u Londonu, kao i Italiji, Grčkoj i Španiji te na teritoriji cijele Turske.

Abramovič je prvo prepustio klub kako se na Chelsea ne bi odrazile eventualne sankcije i vodstvo ostavio Chelseajevoj humanitarnoj fondaciji, a onda je promijenio odluku i zvanično saopćio kako je klub na prodaju.

Ono što je vrlo zanimljivo jeste da je Abramovič sinoć potvrdio da će sav novac od prodaje kluba ići kao pomoć žrtvama rata u Ukrajini. Ovim potezom u potpunosti se distancirao od teza da je blizak Vladimiru Putinu i njegovom režimu.

izvor iBalkan.net / agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more