IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NENAD ČANAK: “Slovo ‘Z’ je fašistička svastika za 21. vijek”… (foto, video)

Srbija mora hitno da preduzme akcije na “demontiranju Putinove agenturne mreže” u Srbiji, jer ako ne može da se suprostavi stranim agenturama i navijačkim grupama, “to znači da država više ne postoji, a na to nijedan patriota ne može pristati”…

NOVI SAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 06. 03. 2022… 00: 42…  NENAD ČANAK: “Slovo ‘Z’ je fašistička svastika za 21. vijek”… (foto, video)

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je slovo ‘Z’, kojim ruska vojska označava vojna vozila “fašistička svastika za 21. vijek”.

Z je fašistička svastika za 21. vijek. Ostat će zapamćena kao simbol zla i razaranja, a Putin kao zločinac koji je uspio da blistavu antifašističku istoriju Rusije i desetine miliona žrtava koje je SSSR podnio u borbi protiv fašizma gurne u krvavo blato od koga se generacijama neće izvući”, rekao je Čanak novinarima.

Dodao je da Srbija mora hitno da preduzme akcije na “demontiranju Putinove agenturne mreže” u Srbiji, jer ako ne može da se suprostavi stranim agenturama i navijačkim grupama, “to znači da država više ne postoji, a na to nijedan patriota ne može pristati”.

Čitaj još:   NENAD Čanak: Plašim se da popis treba da posluži da se kroz nacionalnu pripadnost pokaže da Crna Gora politički pripada srpskom svetu... (foto, video)

Srbija to mora da učini, ukoliko ne želi da bude uvučena u rat koji Putin namjerava da započne preko Milorada Dodika u Bosni i Hercegovini radi odvlačenja pažnje od Ukrajine“, kazao je Čanak, prenosi “Novi magazin”.

Dodao je da Zapad mora biti svjestan da “povlačenje za nos” Srbije i BiH u vezi sa prijemom ovih država u EU sada može da skupo košta istu tu Evropsku uniju kada se takozvani ruski humanitarni centar u Nišu “pretvori u poligon za lansirne rampe Putinovih projektila okrenutih ka evropskim gradovima”.

“Zato je odbrana Ukrajine, odbrana mira u Evropi. A neučestvovanje u toj odbrani je saučesništvo sa nuklearnim terorizmom oličenim u Vladimiru Putinu koji svoju KGB karijeru očigledno želi da završi uhapsivši čitav evropski kontinent“, ocijenio je Čanak.

izvor (SB)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more