IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKŠIĆ: ZA KUMOVE, KUME, ROĐAKE I PARTIJSKE SABORCE MARKA KOVAČEVIĆA NEMA ZIME…

Prema podacima Pobjede čak 43 zapošljena od 67 su osobe koje su bliske DF- u i Demokratama ali i predsjedniku Opštine Nikšić. Tako je posao dobila Sara Dendić, kuma predsjednika Marka Kovačevića, Jadranka Radunović, rođaka potpredsjednika Nove Slavena Radunovića i Krsto Stanišić, koji je po struci pop- teolog Crkve Srbije, koji živi u Holandiji ali za Opštinu radi onlajn.

Posao je, prema podacima koji su dostavljeni Pobjedi, dobio i Miloš Nenezić takođe teolog – pop ali i još jedan od kumova Marka Kovačeviča- Milan Mijušković

Većina od 67 zapošljenih u Opštini Nikšić, koji su stekli radni odnos na osnovu zelenog svjetla odlazećeg ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića, su partijski kadrovi Demokratskog fronta i Demokrata a dio njih je u rođačkim i kumovskim vezama sa predsjednikom Opštine Nikšić Markom Kovačevićem, pokazuju podaci Pobjede.

Opština Nikšić, na čelu sa predsjednikom Markom Kovačevićem, dobila je saglasnost od Ministarstva finansija i socijalnog staranja da zaposli 67 osoba.

Kovačević je 24. decembra prošle godine proslijedio dopis u Ministarstvo Milojka Spajića. Odgovoreno mu je nakon skoro mjesec.

– Dopisom broj 02-031-3820/1 od 24. decembra 2021. godine dostavili ste zahtjev za saglasnost Ministarstva finansija i socijalnog staranja za popunjavanje 67 radnih mjesta u organima lokalne uprave Opštine Nikšić, koja su utvrđena pravilnicima o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji. Imajući u vidu činjenicu da je Opština Nikšić u prethodnom periodu redovno izvršavala obaveze predviđene odredbama pomenutog ugovora, Ministarstvo finansija i socijalnog staranja je saglasno sa Vašim zahtjevom za raspisivanje javnih oglasa za popunjavanje navedenih 67 radnih mjesta, navodi se u odgovoru Ministarstva, na čelu sa ministrom Spajićem.

Čitaj još:   UZNEMIRUJUĆA OBJAVA "VUCI STARE HERCEGOVINE": Najavili borbu protiv "nasljednika Otomanskog okupatora i Thompsonovih ustaša sa Cetinja..." (foto, video)

Prema podacima Pobjede čak 43 zapošljena od 67 su osobe koje su bliske DF-u i Demokratama ali i predsjedniku Opštine Nikšić. Tako je posao dobila Sara Dendić, kuma predsjednika Marka Kovačevića, Jadranka Radunović, rođaka potpredsjednika Nove Slavena Radunovića i Krsto Stanišić koji je po struci pop -teolog, koji živi u Holandiji ali za Opštinu radi onlajn.

Posao je, prema podacima koji su dostavljeni Pobjedi, dobio i Miloš Nenezić takođe teolog – pop ali i još jedan od kumova Marka Kovačeviča – Milan Mijušković.

Posao u Opštini Nikšić dobila je, prema podacima Pobjede, i snaha predsjednika Odbora direktora Elektroprivrede Milutina Đukanovića, kao i sin člana Odbora direktora Eletroprivrede Nenada Markovića.

Posao je dobio i Milovan Peković za koga se u podacima koje je Pobjeda dobila navodi da je brat Anđele Peković odbornice Demokrata i nekadašnje portparolke te partije. Demokrata među 43 osobe ima 15 što znači da se strogo poštuje pariteta podjela unutar nove nikšićke vlasti.

Posao su dobili i kadrovi koalicionih partnera unutar nove vlasti Ujedinjene Crne Gore, shodno kolaču podjele vlasti posao očekuju i kadrovi Ure ali i Socijalitičke narodne partije.

Iz Ure posao je već dobila, prema podacima, Irena Pavićević.

Ovo neracionalno zapošljavanje dolazi u momentu kada Opština Nikšić duguje desetine miliona eura. Istovremeno, prema posljednjim dostupnim podacima u organima lokalne uprave u gradu je zapošljeno preko 450 osoba. Evropski standard, prema podacima koje su saopštavali funkcioneri Demokratskog fronta, je da bude angažovano između 280 i 300 radnika.

Biće još posla kada počnu da se troše Vučičeve pare

Izvori Pobjede tvrde da će biti posla za još radnika kada krene realizacija projekata koji su najavljeni, a odnose se na razvoj putne infrastrukture.

Čitaj još:   Na premijeri “Quo vadis, Aida?” u NOVOM PAZARU od političara samo NENAD ČANAK

– Taj novac će biti utrošen za rekonstrukciju ulice u Dragovoj Luci, zatim Ulice Živka Nikolića u centru grada, uređenje kvartova, parkova, rekonstrukciju fiskulturne sale za školu u Župi – izjavio je ranije Kovačević. Ostalo je nepoznato koje kompanije će biti angažovane za taj posao i da li će to biti firme bliske Aleksandru Vučiću.

Autor: Nenad Zečević

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more