IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI NAPADI NA CIVILE: Volodimir Zelenski, nećemo vam oprostiti stotine i stotine žrtava, umjesto toga, bit će to Sudnji dan za Ukrajinu… (foto, video)

Ukrajina neće oprostiti napade Rusije na nevine ljude, rekao je kasno u noći predsjednik te zemlje koja trpi agresiju na svoju teritoriju, Volodimir Zelenski…

KIYEV: Svijet, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 07. 03. 2022… 09: 42… NOVI NAPADI NA CIVILE: Volodimir Zelenski, nećemo vam oprostiti stotine i stotine žrtava, umjesto toga, bit će to Sudnji dan za Ukrajinu… (foto, video)

Nećemo oprostiti projektil koji je naša protivzračna odbrana oborila iznad Okmadita (dječije bolnice)… Nećemo oprostiti pucanje na nenaoružane ljude – rekao je Zelenski u videoporuci na Telegramu i dodao:

– Nećemo oprostiti stotine i stotine žrtava. Hiljade i hiljade onih koji pate. Ni Bog neće oprostiti. Ni danas. Ni sutra. Nikad. A umjesto oprosta, bit će Sudnji dan. Siguran sam u to.

Kada je riječ o tvrdnjama Rusije o bombardovanju samo odbrambene industrije, Zelenski je rekao da je to “namjerno ubistvo” jer se nalazi u gradovima u blizini civila. On je dodao da je većina ovih preduzeća izgrađena prije nekoliko decenija, u vrijeme Sovjetskog Saveza.

Čitaj još:   BORBA ZA TRON PROFI VELIKOSRBSTVA PRERASTA U RAT: Dajko iskoristio ”srBsku” novu, branilac titule odmah odgovorio Joanikijem! (foto, video)

​​​​​​​Također je rekao da je odlučio da Harkovu, Černihivu, Mariupolju, Hersonu, Hostomelju i Volnovahi, koji su bili na meti ruskih napada, dodijeli počasnu titulu “Grad heroj”.

Najmanje 364 civila su ubijena, a 759 ranjeno u Ukrajini otkako je Rusija pokrenula rat protiv te istočnoevropske države 24. februara, podaci su Ujedinjenih nacija.

Agencija Ujedinjenih nacija za izbjeglice (UNHCR) saopćila je da je iz Ukrajine u susjedne zemlje prešlo više od 1,5 miliona izbjeglica navodeći da je u pitanju najbrže rastuća izbjeglička kriza u Evropi od Drugog svjetskog rata.

UNHCR je upozorio da bi, ako situacija u Ukrajini dalje eskalira, do četiri miliona civila moglo pobjeći iz te zemlje.

izvor agencije AA

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more