IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS- Ruska vojska bombardovala dječju bolnicu i porodilište: Zelenski poručio- “Djeca su pod ruševinama, Zvjerstvo!” (foto, video)

Dječija bolnica u Mariupolju uništena u ruskim vatdušnim napadima…

KIYEV: Svijet, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 09. 03. 2022… 17: 32… UŽAS- Ruska vojska bombardovala dječju bolnicu i porodilište: Zelenski poručio- “Djeca su pod ruševinama, Zvjerstvo!” (foto, video)

Četrnaesti je dan ruske invazije na Ukrajinu. Iz minute u minut vijesti o ruskoj agresiji na Ukrajinu pratite na regionalnom portalu “iBalkan.net”!

Dječija bolnica u ukrajinskom gradu Mariupolju uništena je u ruskim zračnim napadima, objavili su u srijedu lokalni zvaničnici, a prenosi Anadolu Agency (AA).

Gradsko vijeće Mariupolja saopštilo je da su ruske snage bacile nekoliko bombi te na Telegramu podijelile fotografiju mjesta gdje je bačena jedna od bombi.

Čitaj još:   Palestinci džuma- namaz klanjali ispred ulaza džamije al- Aksa... (foto i video)

Rat Rusije protiv Ukrajine, koji je počeo 24. februara, izazvao je međunarodnu osudu i doveo do ozbiljnih finansijskih sankcija Moskvi.

Prema podacima Ujedinjenih nacija, najmanje 474 civila su ubijena dok je 861 ranjen u Ukrajini od početka rata. Podaci UN- ove agencije za izbjeglice govore da je više od 2,15 miliona ljudi pobjeglo iz Ukrajine u susjedne zemlje…

izvor agencije