IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILOŠ Čelanović: ČEKALO se mišljenje VUČIĆA da bi nekima u CRNOJ GORI postalo jasnije o čemu se radi…

Nemojte da se igrate, nije ekonomija pitanje političkih odluka. Ovako je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u utorak veče prokomentarisao program ,,Evropa sad“, odbacujući mogućnost primjene sličnog ekonomskog modela u njegovoj državi, jer bi u tom slučaju ostali bez para za bolnice, ljekove i penzionere.

Komentarišući navode analitičara koji tvrde da je program uspio u Crnoj Gori, Vučić je saopštio podatke koji pokazuju suprotno.

” Evo kako je uspjelo. Samo u mjesec dana 25 odsto ima manje uplata u penzijsko- invalidsko osiguranje. Ko će to da nadoknadi? Vidjećete za pet mjeseci šta će da bude. A šta sa tim što je formalno prijavljenih sa 160.000 spalo na 103.000, ili se isplaćuje na crno ili se radi na pola radnog vremena se ne radi uopšte– rekao je Vučić tokom gostovanja na Televiziji B92.

Komentarišući Vučićevu izjavu, Miloš Čelanović (SD) Pobjedi je juče kazao da se čekalo mišljenje predsjednika Srbije da bi nekima u Crnoj Gori postalo jasnije o čemu se radi.

“Možda sada Milojko postane svjestan politikantskih i hazarderskih poteza. Iako predstavljeni kao eksperti, znanje ministara svelo se na sakupljanje političkih poena do samog kraja njihovog mandata. Za kraj su odigrali potez, kako bi nakon smjene zadržali uporište u biračkom tijelu, koji vrlo lako može dovesti do sloma državnih finansija, a koji će definitivno baciti na koljena zdravstveni sistem Crne Gore– ocijenio je Čelanović.

Čitaj još:   Prijava protiv Mićovića zbog izazivanja panike i nacionalne mržnje... (foto, video)

Staviti politikantstvo ispred ekonomskih principa, kako je dodao, mogu samo politički diletanti koji o vođenju države znaju koliko o slanju Nasinog rovera na Mars.

“Fond PIO na koljenima, Fond za zdravstvo bez prihoda, budžet šupalj kao sito… Da bi svima bilo jasno o čemu se radi– kupujemo ,,mercedes“ sa mjesečnom ratom od 1.000, a platom od 700 eura – slikovito je kazao Čelanović.

Predsjednik SDP Raško Konjević je Vučićevu izjavu doživio kao potvrdu da je predsjednik Srbije više u toku sa radom crnogorske Vlade i stanjem javnih finansija nego mnogi resorni ministi. Iz SDP-a je juče Pobjedi rečeno da projekat koji su kreirali ministri u Vladi Zdravka Krivokapića nije imao odgovarajuće analize kad je u pitanju održivost dva najznačajnija fonda– penzijskog i zdravstvenog.

– Ukoliko se pokaže istinitim da je značajno podbacilo punjenje fondova i da novca jednostavno nema, onda Crna Gora može ubrzano ući u ekonomski i socijalni haos. Jer se ovakve radikalne ekonomske mjere ne rade nikad u vrijeme nestabilnosti, kakav je bio period korona virusa ili sada ratnih sukoba u Ukrajini, već u ,,mirna“ vremena sa stabilnim ekonomskim prilikama, bez velikih eksternih šokova– istakao je Mirko Stanić (SDP).

Čitaj još:   IZBJEGAVA LI TO MINISTARKA MEDIJE? (foto i video)

izvor: gradskiportal.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more