IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Izbjeglicama iz Ukrajine dozvoljen boravak od jedne godine na teritoriji CRNE GORE… (foto, video)

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije zaduženi da iz humanitarnih razloga omoguće ulazak u Crnu Goru državljanima Ukrajine koji ne posjeduju važeću putnu ispravu…

PODGORICA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, petak, 11. 03. 2022… 17: 32… PODGORICA: Izbjeglicama iz Ukrajine dozvoljen boravak od jedne godine na teritoriji CRNE GORE… (foto, video)

Vlada Crne Gore je, kako je pojašnjeno, odluku donijela pošto će se nakon isteka prava na boravak do 90 dana, veliki broj izbjeglica iz Ukrajine nalaziti u neregulisanom položaju u Crnoj Gori, bez mogućnosti da se vrate u zemlju porijekla

Crna Gora: Izbjeglicama iz Ukrajine dozvoljen boravak u periodu od jedne godine

Kako se navodi u informaciji nakon sjednice Vlade, odluka je donijeta pošto će se nakon isteka prava na boravak do 90 dana, veliki broj izbjeglica iz Ukrajine nalaziti u neregulisanom položaju u Crnoj Gori, bez mogućnosti da se vrate u zemlju porijekla, pa je bilo neophodno aktiviranje mjere privremene zaštite predviđene zakonom, u cilju privremenog, trenutnog regulisanja pravnog položaja migranata.

Čitaj još:   PODGORICA: Vojska, policija, spasioci, lovci, Gorska služba, mještani– svi uključeni u današnju potragu... (foto)

Dodaje se da su zaduženi Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije da iz humanitarnih razloga omoguće ulazak u Crnu Goru državljanima Ukrajine koji ne posjeduju važeću putnu ispravu uz posjedovanje- putne isprave kojoj je istekao rok važenja ili kopije iste, važećeg unutrašnjeg pasoša u obliku knjižice ili važeće ili istekle lične karte ili kopije istih, izvoda iz matične knjige rođenih za djecu do 18 godina ili kopije istog.

“Ministarstvo finansija i socijalnog staranja je zaduženo da u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Crvenim krstom i UNHCR- om obezbijedi smještajne kapacitete za primjeren smještaj stranaca pod privremenom zaštitom, neophodnu pomoć i osnovna sredstva za život”, zaključeno je u saopštenju.

izvor agencije

PODGORICA Slanje vojnika na KOSOVO nije neprijateljski čin…

SVAKAKO DA Uoči Samita Zapadnog Balkana u Londonu, koji se Read more

PODGORICA: Iz Crne Gore na hadž u Mekku otputovala 82 vjernika…

Buduće hadžije i hadžinice, ukupno njih 82, okupili su se Read more

DANAS Podgorica: Krivična prijava protiv mitropolita Amfilohija…

Danas je, Crnogorski pokret (CP) podnio je osnovnom državnom tužilaštvu Read more