IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Bošnjak: Ja NEĆU zakazati sjednicu, to može samo Bulajić…

Potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak kategorična je. Ona nije ta koja bi mogla zakazati sjednicu na kojoj bi se birala nova Vlada, ukoliko to uskoro ne učini predsjedavajući Strahinja Bulajić.

“Ukoliko se to ne desi, ja nijesam adresa za to, jer ja nikada neću uraditi nešto što nije moja dužnost,i što meni ne pripada po pravnim aktima ove države. Ne postoji nijedan pravni akt koji daje mogućnost da neko drugi osim predsjedajućeg Bulajića zakaže sjednicu Skupštine”, kazala je Bošnjak.

Tako kategorični nijesu iz Bošnjačke stranke. Još, kažu, vjeruju da će Bulajić zakazati sjednicu, istovremeno istražujući mogućnost da to umjesto njega učini Ervin Ibrahimović, takodje potpredsjednik Skupštine.

“Mi u BS ispitujemo tu mogućnost da li može ili ne. Naši pravnici rade na tome, i dalje polažemo nade u potpredsjednika Bulajića da će on zakazati tu sjednicu”, kazao je Amer Smailović iz BS-a.

Da sjednicu Skupštine može zakazati samo Bulajić, tvrde i u Demokratama. Sve one koji misle drugačije upozoravaju da korupcija ne smije ući u Parlament.

“Svako ko bi pokušao mimo Bulajića da zakaže sjednicu počinio bi krivično djelo. I potpredsjednik Abazović podstrekava na krivično djelo, i on je u zoni krivične odgovornosti”, kazao je Momo Koprivica iz Demokrata.

Čitaj još:   VREMENSKE NEPRILIKE: Obilne snježne padavine zahvatile Istanbul... (foto, video)

Iz Demokrata tvrde i da Bulajić ne opstruira rad institucija. U SNP-u misle drugačije, a objašnjavaju i zašto.

“Nezakazivanjem i prolongiranjem roka preko 3 mjeseca, ne funkcionisanjem Skupštine, predsjednik države ima mogućnost da raspusti Skupštinu i u tom slučaju naravno idu izbori. Postavlja se pitanje da li je ovo politički program nekih grupacija da upravo do toga dođe?”, kazala je Danijela Đurović iz SNP-a.

A da li je realno da kriza u državi potraje još tri mjeseca, i da na čekanju bude ne samo izbor Vlade već i pregršt životnih zakona?

“Ja mislim da mi ne smijemo da uvodimo anarhiju, jer sjutra bi recimo predsjednik države, kome imperativno ne pripada da zakaže izbore ali je to njegova odluka, kaže se da raspisuje izbore, on kaže neću ja da raspišem izbore”, kazala je Bošnjak.

“Ovdje nijesam čuo da kaže nikad i nipošto neću zakazati sjednicu, nego kad se stvore politički uslovi”, dodao je Koprivica.

“Ako govorimo o donošenju odluke, o skraćenju mandata, izborima, onda mi definitivno ulazimo u period kada će se to prekopiti, i kada ćemo imati aktivnosti oko parlamentarnih izbora a nećemo imati Ustavni sud. Imamo problem i u funkcionisanju DRI”, dodala je Đurović.

I dok čekamo sjednicu Skupštine, pregovori o formiranju nove Vlade u punom su jeku. Iz SNP-a poručuju da od povratka DPS- a na vlast nema ništa, u Pokretu za promjene i Demokratama misle drugačije. Zato su, kako su zaključili, i izopšteni iz te priče.

Čitaj još:   Prvi čovjek crnogorskog fudbala Savićević, optužio direktora Zvezde, tajne službe i ljude iz vlasti u Srbiji...

izvor: kolektiv.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more