IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAJBOGATIJI RUSKI BIZNISMEN PORUČIO VLASTIMA: Nemojte nas vraćati u vrijeme OKTOBARSKE REVOLUCIJE… (foto, video)

Najbogatiji ruski biznismen Vladimir Potanin poručio ruskoj vlasti da ne dozvole da se država vrati u vrijeme Oktobarske revolucije iz 1917. godine…

MOSKVA: Svijet, Ekonomija, vijesti, subota, 12. 03… 18: 18… NAJBOGATIJI RUSKI BIZNISMEN PORUČIO VLASTIMA: Nemojte nas vraćati u vrijeme OKTOBARSKE REVOLUCIJE… (foto, video)

Potanin, koji je vlasnik kompanije metalne industrije Norilsk Nickel (NILSY), je ovo izjavio nakon što je obznanjeno da postoji mogućnost da Rusija konfiskuje imovinu kompanija koje su se povukle iz ove zemlje zbog ruske agresije na Ukrajinu. Pozvao je vlast da bude vrlo oprezna.

  • Prvenstveno bi nas to vratilo 100 godina unazad, u 1917. i posljedice takvog poteza bi uzrokovale nepovjerenje investitora iz cijelog svijeta u Rusiju. To bi trajalo decenijama”, ocijenio je Potanin.

Osvrnuo se i na samu odluku većeg broja kompanija sa Zapada da obustave poslovanje na ruskom tržištu.

  • Odluka mnogih kompanija da obustave poslovanje je pomalo emotivne prirode i možda je posljedica neviđenog pritiska javnog mnijenja iz inostranstva. Tako da je izgledno da će se vratiti i ja bih im pružio priliku da se vrate”, kazao je.
Čitaj još:   ADEM Ljajić sa dva gola i tri asistencije Bešiktaš ostavlja u igri za ligu šampiona...

CNN, pozivajući se na poslovni medij Bloomberg, je naveo da Potaninovo bogatstvo vrijedi 22,5 milijardi dolara, i to uprkos tome što je ove godine izgubio četvrtinu bogatstva usljed pada vrijednosti dionica NILSY- ja.

Ova kompanija je najveći svjetski proizvođač paladija, visokokvalitetnog nikla, platine i bakra. Još nije pod sankcijama kojima je Zapad reagovao na agresiju Rusije na Ukrajinu.

izvor agencije aa

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more