IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

URA: Građani će zbog Bečića i Mandića od utorka plaćati još skuplje gorivo

U svjetlu najave da bi cijena eurodizela od ponedjeljka mogla poskupjeti za čak 29 centi, a dvije vrste benzina za po 16 centi, šta pokazuju preliminarni podaci nakon jučerašnjeg zatvaranje berzi, iz Građanskog pokreta URA danas opet pozivaju Demokrate Alekse Bečića i Demokratski front Andrije Mandića da “obustave blokadu Skupštine i omoguće umanjenje akciza na gorivo”.

“Dok cijene energenata vrtoglavo rastu, šta se makar u nekoj mjeri može umanjiti usvajanjem predloga o smanjenju akciza, Bečić i Mandić još uvijek blokiraju sjednicu državnog parlamenta, koji mora odlučiti po tom pitanju. Razumijemo da su Bečiću i Mandiću partijski interesi ispred javnog, ali zbog ukupne situacije moramo reagovati brzo i efikasno, kako bi umanjili brojne negativne efekte krize”, ukazali su u pokretu URA.

URA danima poziva Demokrate i Demokratski front da odblokiraju Skupštinu i u što kraćem roku zakažu sjednicu, kako bi se na dnevnom redu mogao naći i predlog o umanjenju akciza na gorivo.

“Ono što Bečić i Mandić nažalost ne razumiju, jeste da svaki novi rast cijene energenata uslovljava i rast cijena gotovo svih drugih proizvoda, a time značajno pogađa budžet svih građana Crne Gore. Sve što Bečić i Mandić znaju jesu blokade i destrukcije, a građani će zbog njih od utorka plaćati još skuplje gorivo”, ukazali su iz URE.

Iz ove partije  su ranije inicirali i ukidanje PDV-a za osnovne životne namirnice, ali i taj predlog stoji na čekanju, sve dok se ne odblokira rad državnog parlamenta.

Čitaj još:   SRAMOTA: Krađa OBUĆE ispred džamije za vrijeme namaza... (video)

izvor: kodex.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more