IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Crna Gora: Ko su Novi Ministri… (Marović, Đurović)

Dobro jutro! Stidljivo se najavljuju imena novih ministara, ko su kandidati Ure, SNP-a i manjinskih partija, Joković ne da SDP i SD da budu u vladi, Raško nikako to da preboli…

Kolega Miraš Dušević piše o mogućim imenima za sastav nove vlade. Prvo je juče o tome pričao poslanik Konatar, koji je istakao imena Jovane Marović i Gorana ĐurovićaJovana Marović je nakon izbora pristupila Uri, iako je  i prije toga diskretno pružala podršku ovoj partiji. Karijeru je počela u Opštini Budva u administraciji gradonačelnika Rajka Kuljače.

Nakon toga je kratko radila u Ministarstvu vanjskih poslova, nakon čega je karijeru gradila u nevladinom sektoru. Kroz rad u regionalnoj mreži eksperata BIEPAG, pozicionira se kao ekspert za pitanja pristupanja regiona Zapadnog Balkana Evropskoj Uniji. Posjeduje doktorat iz političkih nauka. Goran Đurović je od početka u Uri, i prije ribrendinga, dok se ta partija još uvijek zvala Pozitivna Crna Gora.

Nasljednik je porodične kompanije CEROVO, jedne od vodećih kompanija koje se bave prodajom građevinskog materijala. Prepoznat je i po humanitarnom radu. Bio je kandidat za ministra odbrane u prošloj vlasti, ali je u posljednjem trenutku od mandatara Krivokapića telefonski obavješten da je umjesto njega na to mjesto izabrana Olivera Injac. Upućeni kažu da se članstvo Đurovića u nekim udruženjima kosilo sa religijskim stavovima Krivokapića.

Čitaj još:   Vic dana Oko Mostara uđe čovjek s čarapom na glavi u autobus koji vozi prema Sarajevu...

Dušević otkriva da su u igri i Ervin IbrahimovićNik ĐeljošajFatmir ĐekaVasilije LaloševićAleksandar DamjanovićZoran Terzić.

SDP protiv vlade

kompletan tekst ma nije u njoj?

Ako se bude pitao SNP u vladi neće biti mjesta za SDP i SD. SD se nešto previše i ne buni, ali zato SDP očigledno ne odustaje od onoga zbog čega su žrtvovali Cetinje. Raško Konjević je u emisiji kod proruskog propagandiste Živkovića u raspravi sa Jokovićem insistirao da je formirana nova većina. Mučno je gledati ovo nadgovrnjavanje oko funkcija. Ako su suverenističke partije riješile da progutaju žabu, i treba da je progutaju. Treba do kraja demontirati ovu vladu, deblokirati procese, i nakon toga raspisati izbore.

Podsjećam da je SDP u decembru oduševljeno pozdravio memorandum o saradnji SNP, Ure i manjinskih stranaka. Nakon što je SNP počeo tokom pregovora da blokira njihove snove, zbog populističkih razloga, tako je otpočela i izlazna strategija SDP-a koji je sve više insistirao na pričama oko programa vlade, oko SNP-ovog insistiranja na Temeljnom ugovoru i slično. Vratili su se u “patriotski mode”, nakon što su ga na Cetinju kratko napuštili. Sada svoju podršku vladi navodno uslovljavaju programom vlade koji traže da im se podnese. Ko ih ne zna…

Čitaj još:   DANILO Marunović: Megdan na popisu ili bojkot? (foto)

tekst u cjelosti na http://cdm.me

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more