IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKI TRIJUMF za Galatu: Istanbulski derbi odveo “LAVOVE” u bezbjednu zonu (foto, video)

Veliki trijumf za Galatu, treći na poslednja četiri prvenstvena meča, kojim je unio svjež vazduh u pluća i pobjegao ka sredini sezone, ujedno prekinuo seriju gradskog rivala od devet mečeva bez poraza u Super ligu…

ISTANBUL: Svijet, Sport, vijesti, utorak, 15. 03… 00: 48… VELIKI TRIJUMF za Galatu: Istanbulski derbi odveo “LAVOVE” u bezbjednu zonu (foto, video)

Došao kraj Bešiktašove serije od devet mečeva bez pobjede u Super ligi…

Tumarao je Galatasaraj Super ligom sve dok nije ugledao svjetlost Nou Kampa. Kao da su ga reflektori Barseloninog doma i remi sa Kataloncima sredinom prošle nedelje prosvetlili, kao da je shvatio da zapravo umije da igra fudbal, tim Dominika Torenta je u istanbulskom derbiju odigrao jednu od boljih partija u sezoni i na krilima Kerema Akturkoglua savladao Bešiktaš- 2: 1 (2: 0).

Večeras tu formu Orlovi nisu demonstrirali. U većem dijelu meča bili su u inferiornom položaju i tek u finišu pokazali ozbiljnu namjeru da izbjegnu neuspjeh i odnesu makar bod iz doma jednog od najljućih rivala.

Šepuriće se narednih dana Kerem Akturkoglu ulicama Istanbula, jer upravo je od odlučio derbi XXIX kola. U 22. minutu zategao je praćku sa desetak metara za vođstvo, u 32. minutu ga duplirao udarcem glavom sa peterca. Doduše, moraće da plati piće Mostafi Muhamedu, pošto je upravo Egipćanin uradio veliki dio posla po desnom boku i namjestio mu oba gola.

Koliko je trener gostiju Ondar Karaveli bio nezadovoljan igrom govori i to da je već u 39. minutu izvršio dvije izmjene, ne prinunde, već iz taktičkih razloga i u igru uveo Mičija Batšuaija Kajla Larina, dvojicu centralnih napadača, a na poluvremenu ubacio i iskusnog vezistu Žozefa.

Čitaj još:   BOSNA TUGOM OKOVANA: NA AHIRET PRESELILE DVIJE DOBRE DUŠA- MEHO Ibrahimović i BERİNA Beganović...

Ipak, promkene mu nisu mnogo donijele. A, nije da nisu mogle. Nakon desetak minuta igre u nastavku Larin je mogao da smanji zaostatak, utrčao je na loptu ispred čuvara poslije centaršuta sa desnog boka, ali je poslao neprecizan šut sa peterca.

Tek u finišu, kada više nije imao šta da čeka, Bešiktaš je zaigrao konkretnije i stigao do gola. Pet minuta prije kraja pogodio je rezervista Ridvan Yilmaz koji je ušao svega sedam minuta ranije. Primio je loptu po ulasku u šesnaesterac, fintom šuta prevario čuvara i potom opalio kroz noge mladom Injakiju Penju. Morao je mladi golman bolje da reaguje, ali na njegovu sreću, kiks ga nije skupo koštao.

TURSKA SUPER LIGA– XXIX. KOLO

Subota

Hatay- Karagumruk 3: 0 (2: 0)

/Lobjanidze 29, El Kabi 34, 58/

Altay- Malatija 1: 0 (1: 0)

/Paiksao 44pen/

Kasimpaša- Rizespor 3: 1 (1: 0)

/Mabil 27, Bozok 71, Fal 74 – Aj 65/

Trabzon- Gectepe 4: 2 (2: 2)

/Nvakeme 34, Omur 37, 53, Đanini 50 – Akbunar 31, Ajdogdu 43/

Nedelja

Kayzeri- Konya 2: 3 (2: 0)

/Parmak 7, Gavranović 14 – Gilerme 41pen, Čikaleši 52, 61/

Adana Demir- Sivas 2: 3 (0: 1)

Čitaj još:   TUŽNA VIJEST: Preminula legenda fudbala, član slavne generacije... (foto i video)

/Stambuli 58, Baloteli 68p – Pedro Enrike 28, 54, 90+2pen/

Alanya- Fenerbahče 2: 5 (0: 1)

/Bingol 53, 67- Rosi 26, Ozil 50, Guler 78, Pelkas 90, Beriša 90+ 4/

Ponedeljak

Galatasaraj- Bešikaš 2: 1 (2: 0)

/Aktarkoglu 22, 32- Yilmaz 85/

Giresun- Gazijantep 2: 1 (1: 1)

/Seržinjo 6, Čikinjo 79- Maksim 40pen/

izvor iBalkan.net / MOZZARTSPORT

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more