IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Milo ÐUKANOVIĆ: Nije trenutak za posjetu Srbiji, idem u Prištinu… (foto, video)

Crnogorski predsjednik Milo Ðukanović izjavio je da se u ovom trenutku ne može govoriti o njegovoj eventualnoj posjeti Srbiji, ali je potvrdio da će posjetiti Kosovo…

PODGORICA: Crna Gora, Putovanja, vijesti, srijeda, 16. 03… 00: 48… Milo ÐUKANOVIĆ: Nije trenutak za posjetu Srbiji, idem u Prištinu… (foto, video)

MILO Ðukanović je u intervjuu za prištinsku KTV rekao da će njegova posjeta Kosovu biti, kako je naveo, doprinos „međudržavnom razumjevanju i jačanju tradicije dobrih crnogorsko- albanskih odnosa“, javljaju banjalučke Nezavisne, dodajući odrednicu tzv. uz Kosovo.

O eventualnoj posjeti Srbiji, Ðukanović kaže da se o tome u ovom trenutku ne može govoriti, zbog, kako kaže, narušenih političkih odnosa dvije zemlje: „Jasan vam je uzrok narušenih političkih odnosa naše dvije zemlje poslednjih godina“.

Predsjednik Crne Gore tvrdi da je on apsolutno spreman da razgovara sa svima, a posebno, kaže, sa zemljama regiona po jasnim političkim principima. Takođe, tvrdi da nije onaj koji bira svoje sagovornike.

„I, nisam od onih koji biraju sagovornike, niti sam taj koji želi ovog ili onog predsjednika iz Srbije. Srbija bira svog predsjednika, neka ga bira sa srećom kako građani Srbije žele“, rekao je Ðukanović.

Čitaj još:   NIKOLA Zirojević: Možda JAKOVA Milatovića isključe iz PES- a kao Jevrosimu PEJOVIĆ, od Demokrata smo navikli da nemaju stav… (foto)

O dijalogu Beograda i Prištine, MILO Ðukanović kaže da je važno da, kako navodi, „obadvije strane pokažu odgovornost i pokušaju da razviju dijalog ka konačnom rješenju“.

Podsjetio je da je Crna Gora priznala kosovsku nezavisnost jer, kako je rekao, smatra da je to jedini pravi pogled na budućnost.

„Dakle, za mene je potpuno legitiman interes Kosova da bude dio evropskih i evroatlantskih integracija. Duboko sam ubjeđen da je ključni problem ovog regiona njegova nestabilnost i mnogo puta sam rekao da imamo mnogo dokaza, kako u prošlosti tako i u novijoj istoriji, koji pokazuju da nemamo dovoljno pouzdane mehanizme naše regionalne stabilnosti“, kaže Ðukanović i dodaje: 

„U slučaju odnosa Kosova i Srbije, veoma je važno da obe strane pokažu odgovornost prema započetom dijalogu i pokušaju da dijalog razvijaju do konačnog rješenja. Stav Crne Gore je jasan. Crna Gora je i sama prihvatila nezavisnost Kosova jer je i tada i sada bila uvjerena da je to jedini pravi pogled na budućnost“.

Govoreći o najavljenoj posjeti Kosovu, MILO Ðukanović je naveo da„odnosi dvije zemlje korektni odnosi uvažavanja, međusobnog poštovanja, dobrosusjedstva“…

Čitaj još:   AMERIKANCI odbili NOVAKA Đokovića: Ne igra na dva mastersa u SAD! (foto, video)

izvor Danas.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more