IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminal: Akcija “Golub” uhapšeno više osoba u Foči, Travniku i na Palama, zbog droge i oružja… (foto) 

SARFAJEVO: Bih, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 17. 03… 08: 48… Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminal: Akcija “Golub” uhapšeno više osoba u Foči, Travniku i na Palama, zbog droge i oružja… (foto)

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) pod nadzorom Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH, realizuju akciju kodnog naziva “Golub” u okviru koje su uhapsili više osoba. 

U toku su pretresi na više lokacija na području Pala, Foče i Travnika, saopćio je MUP RS-a.

– Osumnjičenima se stavlja na teret da su u periodu od 2019. godine pa do danas počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama i krivičnim djelom neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe – navode iz MUP-a RS-a.

Čitaj još:   LOŠI HABERI IZ SARAJEVA: Akademik ABDULAH SIDRAN na respiratoru, zdravstveno stanje mu se pogoršalo

Aktivnosti se realizuju u saradnji sa policijksim upravama Foča i Istočno Sarajevo, kao i sa MUP-om Srednjobosanskog kantona.

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more