IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

„OVAKO JE I KARADŽIĆ PRIJETIO 1992; KO PODVIJE REP PRED OVIM– IZDAJNIK JE…“: Usijanje na  društvenim mrežama, nakon najnovijih prijetnji Dragana Čovića… (foto, video)

Neke od komentara na najave predsjednika HDZ- a BiH…

MOSTAR: Regija Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 21. 03… 00: 38… OVAKO JE I KARADŽIĆ PRIJETIO 1992; KO PODVIJE REP PRED OVIM– IZDAJNIK JE…“: Usijanje na  društvenim mrežama, nakon najnovijih prijetnji Dragana Čovića… (foto, video)

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama, nakon sinoćnjih izjava predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića.

Podsjetimo, Čović je nakon još jedne runde pregovora oko izmjena Izbornog zakona u BiH izašao pred novinare i kazao sljedeće:

„Događa se nešto slično Neumu – blizu smo rješenja, ali ne uspijevamo okončati pregovore. Neki bi da brutalno mijenjaju strukturu BiH. Bojim se da ima onih koji je žele brutalno srušiti, mijenjajući strukturu i znajući da je to krajnje rizično uraditi u Parlamentu BiH. Ujedno, to govorim i zbog zbivanja u okruženju.

Bili smo spremni napraviti ogroman ustupak po pitanju funkcioniranja Federacije BiH, ali bojim se da neki šalju poruke putem udruženja žena (poruka Bakira Izetbegovića, op „SB“) i na drugi način, na koje ćemo vrlo džentlmenski odgovoriti. Rušitelji BiH, kroz svoje slanje poruka prije pregovora, nisu pregovarači sa HDZ-om, niti za hrvatski narod BiH”, izjavio je lider HDZ- a, te dodao:

„Dok ja god budem dolazio ja ću sve od sebe dati da mi ovaj posao završimo. Ovo je preznačajno za BiH. Stranputica koja slijedi BiH ako se mi ne dogovorimo ovih dana, bojim se da nitko ne može racionalno sagledati. I zbog toga moja je odgovornost da radim sve i činim sve, i da biram riječi, kao što ih sad biram, da bilo čime ne ugrozimo sigurnosne i ostale odnose u BiH.

Čitaj još:   VRIJEME OVIH DANA: OPREZ NAKON KIŠE ZABIJELIT ĆE, evo kada stiže OBRT... (foto)

Retorika koju vodimo mora biti da osigura prije svega mir i da osiguramo ambijent u kojima možemo voditi politike u BiH, napraviti opet normalno funkcioniranje izvršne, zakonodavne vlasti za što smo već spremni idućeg tjedna, zakazan je Dom naroda s prevažnim točkama dnevnog reda koje trebaju rješavati socijalna i ekonomska pitanja. A ostale detalje ostavit ćemo ujutro da pokušamo zajednički dogovoriti – zaključio je Čović.

Nakon ovih Čovićevih riječi usijale su se društvene mreže.

„Slobodna Bosna“ donosi neke od komentara na najave predsjednika HDZ- a BiH.

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more