IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vesna BRATIĆ: Kada prestane moja ministarska funkcija odlučiću koju ću stranku podržati…

Kao građanka imam određene simpatije prema stavovima nekih političkih grupacija ali u ovom trenutku će to ostati na tome. Nakon prestanka moje ministarske funkcije donijeću konačnu odluku kojoj partiji ili koaliciji ću pristupiti, poručila je u intervjuu za Portal RTCG  Vesna Bratić, ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta u Vladi Crne Gore.

Rekli ste da vjerovatno ostajete u politici. Da li ćete pristupiti nekoj partiji ili koaliciji, ako da, kojoj?

Bratić: Svjesna sam da je funkcija ministra u Vladi jedne države politička funkcija, međutim za člana Vlade sam imenovana kao nestranačka ličnost stoga je moja obaveza da dok budem član 42. Vlade i ostanem nestranačka ličnost. S druge strane, kao građanka imam određene simpatije prema stavovima nekih političkih grupacija, ali u ovom trenutku će to ostati na tome. Nakon prestanka moje ministarske funkcije donijeću konačnu odluku kojoj partiji ili koaliciji ću pristupiti.

Čitaj još:   PODGORICA: Pregovori o formiranju vlasti, uključila se SPC završeni bez dogovora ... (foto)

Kako vidite najavljeno formiranje manjinske vlade?

Bratić: Manjinsku vladu mogu komentarisati u trenutku kada se, i ako se, takva vlada stvarno i formira. U ovom trenutku, smatram da je formiranje bilo kakve Vlade sa kratkim rokom trajanja, odnosno do izbora, upitno. Posebno što je sistem državne uprave vrlo kompleksan i nadam se da su potencijalni članovi takve vlade čvrsti u odluci da se prihvate jednog takvog posla…

Izvor: Portal RTCG

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more