IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALARM NO 1: ŠTA AKO RUSIJU IZBACE IZ UN, VUČIĆ ODGOVORIO- “Poznajem Putina, znam šta će uraditi…” (foto, video)

Aleksandar Vučić govorio je u emisiji “Direktno” na Euronews o situaciji u Ukrajini, potezima koje povlači Vladimir Putin, poziciji Srbije i mogućnosti da Rusija bude izbačena iz UN…

BEOGRAD: Svijet, Crna Hronika, vijesti, subota, 26. 03… 00: 38… ALARM NO 1: ŠTA AKO RUSIJU IZBACE IZ UN, VUČIĆ ODGOVORIO- “Poznajem Putina, znam šta će uraditi…” (foto, video)

Vučić kaže da je među prvima pomenuo mogućnost da zapadne zemlje pokušaju da izbace Rusiju iz UN. Kako kaže, upozoravao je prije početka rata u Ukrajini da će se neke stvari dogoditi.

Predsjednik Srbije kaže da je Zapad iznenadio Putina prva tri ili četiri dana, a onda je upao u situaciju da nema kud i da mora da se bori.

Dobro poznajem Putina, možda bolje nego bilo koji državnik u svijetu. Znam šta će uraditi i znao sam šta će se desiti. Mislim da ga je Zapad u prva tri dana iznenadio. Poslije toga mislim da je on počeo da iznenađuje njih. On je to govorio kroz anegdotu iz svoje mladosti u Sankt Peterburgu kada je rekao da je satjeran u ćošak i primoran da se bori”, rekao je Vučić o Putinu.

Čitaj još:   Intelektualci UPOZORILI Beograd: NEMOJTE DA SE MIJEŠATE U UNUTRAŠNJE STVARI CRNE GORE

Predsjednik Srbije je podsjetio da je Rusija bila na strani Srbije kada je Srbe trebalo proglasiti za genocidan narod u UN- u i dodao da ne bi bilo moralno da im Srbija uvodi. Kako navodi, Srbija je osudom agresije na Ukrajinu i neuvođenjem sankcija Rusiji donijela najbolju moguću odluku u interesu svog naroda.

“Moje pitanje je šta ćemo da radimo po pitanju Kosova i Metohije u UN-u bez podrške Rusije, kako da branimo svoj ustav, po kojoj cijeni ćemo nabavljati gas”, upitao je Vučić.

Predsjednik je objasnio značaj Rusije u SB UN i značaj cijene gasa za našu privredu.

“Kako to da vrše pritisak na nas oni koji biraju koje sankcije u određenim sektorima uvode, a koje ne žele? Da li želite da mi nemamo svoju državu? Šta će nam ako prihvatamo unaprijed sve odluke iz Brisela? Onda nam nisu potrebni ni izbori, već je dovoljna resavska škola prepisivača. Ja sa tim ne mogu da se složim”, rekao je Vučić i dodao da je Srbija na evropskom putu, ali da je nezavisna država.

Čitaj još:   Ubijen zamjenik direktora škole: Policija usmrtila napadača... (foto)

izvor (SB)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more