IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Redžep Tajip ERDOGAN: Ukrajina i Rusija se složile oko četiri od šest tema… (foto, video)

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da su se Ukrajina i Rusija složile oko četiri od šest tema o kojima se pregovaralo, prenosi CNN.

ANKARA Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 26. 03… 00: 38…Redžep Tajip ERDOGAN: Ukrajina i Rusija se složile oko četiri od šest tema… (foto, video)

Erdogan je rekao da će razgovarati sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim u petak, a sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom tokom vikenda ili u “prvim danima iduće sedmice”, piše CNN.

“Postoji šest tema pregovora između Rusije i Ukrajine, a čini se da postoji razumijevanje oko četiri. Prvo, Ukrajina je bila riješena po tom pitanju, ali kasnije je Zelenski počeo da govori da bi mogao da se povuče iz NATO članstva. Još jedna stvar je prihvatanje ruskog kao zvaničnog jezika. Zelenski je takođe priznao ovo. Ruski je jezik koji se govori gotovo svuda u Ukrajini. Nema problema ni oko ove tačke”, kaže Erdogan.

Čitaj još:   REDŽEP TAJIP ERDOGAN PORUČIO:"Zatvaranje Turske, neće važiti za strane turiste..." (foto i video)

Erdogan je rekao da su komentari Zelenskog oko potrebe za referendumom o kompromisima sa Rusijom “pametno vođstvo”.

Govoreći o svom razgovoru sa Putinom, Erdogan je rekao da bi trebalo da “diskutuju i ocjene” NATO sastanke.

“Moramo da tražimo način da izgladimo stvar govoreći “nađite častan izlaz iz ovoga”. S druge strane, mi sigurno smatramo upotrebu oružja za masovno uništenje zločinom protiv čovječanstva”, kaže Erdogan.

Erdogan je rekao da će razgovarati sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim u petak, a sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom tokom vikenda ili u “prvim danima iduće sedmice”, piše CNN.

Izvor Kodex.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

ERDOGAN “Nećemo se povući ni ako nam SAD uvedu sankcije”…

DANAS JE Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas Read more

ANKARA: Erdogan pridružuje Tursku BRIKS-u…

- Ako nas primite, ova platforma bi promijenila naziv u Read more