IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Umjesto da uvedu sankcije Rusiji, Krivokapić i Spajić zapošljavaju svoje kadrove…

Vlada premijera Zdravka Krivokapića u tehničkom mandatu, umjesto da sprovodi svoje međunarodne obaveze o usklađivanju spoljne politike sa EU i uvede sankcije Ruskoj Federaciji, planirala je ili već sprovela niz namještenja u državnoj upravi...

Više izvora Pobjede saopštilo je da se u najvećoj mjeri namještenja pripremaju u Ministarstvu finansija i socijalnog straranja.

– Žuri se jer je izvjesno da mandatar Dritan Abazović planira podjelu tog ministarstva na dva: na resor finansija i socijalnog staranja, pa bi kadrovi koji budu postavljeni imali pravo na 12 mjeseci primanja plate na osnovu Zakona o zaradama javnih funkcionera– rekao je izvor Pobjede koji je u vrhu Krivokapićevog aparata.

Isti izvor je objasnio da će zbog podjele resora morati da se radi nova sistematizacija, a da bi svi imenovani državni namještenici imali pravo na zarade još 12 mjeseci pa bi to državu koštalo ogromnog novca.

Iz EU i SAD je odlazeća Vlada upozorena da mora uskladiti svoju politiku sa EU, nakon što je premijer Krivokapić opstrukcijom prekinuo sjednicu Vlade koja je trebala da donese tu odluku. Međutim zbog lokalnih izbora u Beranama Vlada se oglušila o ta upozorenja pa u četvrtak nije ni održana sjednica.

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja raspisalo je sredinom februara konkurs za 14 pomoćnika ministra koji su direktori direktorata. Javni konkurs za potrebe ovog resora Uprava za kadrove objavila je 11. februara i otvoren je do 3. marta.

Čitaj još:   Nova Šabanova, tajna za koju niko nije znao...

To su pomoćnička mjesta za poreski i carinski sistem, evropske integracije i međunarodnu saradnju, centralnu harmonizaciju, investiciono razvojne projekte, finansijski sistem i finansijske tehnologije, budžetsku inspekciju, državni budžet, obračun, kontrolu i politiku zarada, lokalnu samoupravu i privredna društva u većinskom državnom vlasništvu, državni trezor, upravljačku strukturu, finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći, penzijsko i invalidsko osiguranje i boračku zaštitu i isporuku rezultata.

Takođe, Uprava za kadrove je za potrebe Ministarstva raspisala javni konkurs za izbor direktora Uprave prihoda i carina koji je otvoren do 28. marta.

U konkursu je navedeno da se direktor imenuje na period od pet godina.

Tu poziciju pokriva Milena Petričević koju je Vlada izabrala za vršioca dužnosti direktora UPC krajem oktobra prošle godine, dok je odlučeno da se dotadašnjem vršiocu dužnosti Aleksandru Damjanoviću ne produži mandat.

Koga god da izabere nova vlada, jasno je da će tu funkciju morati da pokriva kadar blizak novom ministru finansija. Vlada odlazećeg premijera Zdravka Krivokapića a na prijedlog Spajića spojila tri uprave- poresku, carina i igara na sreću.

Vlada je u julu prošle godine usvojila Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Ministarstva finansija kojim je broj direktorata povećan na 21, a Ministarstvo je u septembru prošle godine raspisalo javni poziv za 20 vršilaca dužnosti generalnih direktora direktorata, odnosno pomoćnike ministra.

Čitaj još:   Čim je teča ZDRAVKO uletio u Majbah, ZABORAVIO je na HRISTA i BESJEDU na gori...

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more