IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“NAŽALOST, NEĆE NI NAS MIMOIĆI…”: Meteorolog najavio kakve nas vremenske prilike očekuju u aprilu… (foto, video)

O tome kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana te u aprilu, oglasio se i bh. meteorolog Nedim Sladić

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 28. 03. 2022… 10 38… “NAŽALOST, NEĆE NI NAS MIMOIĆI…”: Meteorolog najavio kakve nas vremenske prilike očekuju u aprilu… (foto, video)

Meteorolog najavio šta nam se sprema, ali i kakvo vrIJeme se očekuje poslIJe 10. aprila…

U većem dijelu Bosne u srijedu prolazno je moguća slabija kiša. Vjetar umjerene jačine, u drugoj polovini dana povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.

“E pa… još koji dan da se iskristališe, ali izgleda da nas ovo nažalost neće mimoići”, naveo je Sladić uz raniji post u kojem je napisao: “Nakon ovog toplog februara, i svih natprosječno toplih od 2014. godine, sve se opravdanije i više bojim kasnih prodora hladnoće u aprilu te aprilskih mrazeva”.

Period do 04.04.2022. na prostoru Bosne i Hercegovine, i u sedmici ispred nas neće biti promjene vremenskih prilika. Stabilno, suho i sunčano preovladavalo je do kraja prošle sedmice.

Čitaj još:   Epidemiološke mjere koje će važiti za vikend u Srbiji... (foto)

U periodu od 28.03. do 04.04. prognozira se izraženija promjena vremena. Očekuje se naoblačenje s padavinama, koje bi trebale biti izraženije na jugu i jugozapadu zemlje.

Dugo očekivane padavine pratit će i pad temeperature zraka. Izraženija promjena temperature odnosi se po pitanju maksimalne temperatura zraka. Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od – 2° C i 3° C u Bosni, do 8° C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između 1 i 7 stepeni u Bosni, do 11 u Hercegovini.

ponedjeljak, 28.03.2022. godine
Uz povoljnu biometeorološku prognozu većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Hronični bolesnici također neće imati jačih tegoba, ali bi tokom jutarnjih sati trebali biti oprezniji, zbog nižih temperatura u odnosu na ostatak dana. Porast naoblake u poslijepodnevnim satima, mogao bi uzrokovati manje probleme osjetljivijim meteoropatama. Savjetujemo Vam da se slojevito odjenete.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more