IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“Uzmi ili ostavi”: DRITAN Abazović u petak predstavlja sastav manjinske Vlade?

Mandatar Dritan Abazović najvjerovatnije će u petak saopštiti sastav manjinske Vlade, izvijestila je večeras Antena M, navodeći kako je riječ o nezvaničnim informacijama.

“Abazović će tog dana saopštiti sastav vlade kako ga je on zamislio, a predstaviće ga po modelu – uzmi ili ostavi. Neće biti moguće pregovarati nakon toga više”, navodi pomenuti medij.

U sastavu i SNP?

Navodno je izvjesno da će u sastavu nove vlade biti i članovi Socijalističke narodne partije, no nije još poznato da li će biti predstavnika Socijaldemokratske partije ili Socijaldemokrata.

Abazović je ranije kazao kako će konkretnije korake preduzeti nakon lokalnih izbora u Beranama i Ulcinju.

No, sada je tu i novi ‘problem’ po SNP – a to je što su iz Demokratskog fronta decidno poručili kako sa njima neće ući u pregovore o formiranju lokalne vlasti u Beranama ako ne odustanu od podrške manjinskoj Vladi.

Čitaj još:   Rajko CEROVIĆ: Izrazito nesojski... (foto)

I šta onda?

Podsjetimo, saga o manjinskoj Vladi traje mjesecima. No, sve i da se dogodi da Abazović u petak predstavi njen sastav – pitanje je šta će biti nakon toga.

Naime, predsjedavajući Skupštine Strahinja Bulajić i dalje ni na jedan način ne pokazuje kako je zainteresovan da zakaže sjednicu zakonodavnog doma, uprkos apelima koji su stizali – što iz stranačkih redova, što i sa samih skupštinskih radnih tijela.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more