IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRBIJA U SUZAMA: Ovo je uzrok tragedije u rudniku “Soko”… (foto, video)

Osam rudara je poginulo u rudniku “Soko”, a da ih je 18 povređeno, evo šta je uzrok tragedije i kako se ona desila?

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesi, petak, 01. 04. 2022… 17: 00… SRBIJA U SUZAMA: Ovo je uzrok tragedije u rudniku “Soko”… (foto, video)

Ovo su nastradali rudari, najmlađi je imao 31 godinu…

U nesreći su poginuli rudari Zlatković Darko (43), Nenad Trivunac (37), Petrović Petar (31), Grujić Radovan (47), Čokirilo Branko (56), Branislav Zlatanovoić (65), Živković Bratislav (59), Stajić Bojan (34).

Saša Spasić, operativac BIA, postavljen je prošle godine umjesto inženjera rudarstva Marka Vukovića, na funkciju direktora Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja na predlog direktora BIA Bratislava Gašića.

Samo iz razloga da bi prioritet u poslovanju imale firme koje su vezane za grad Kruševac (“Brana Komerc” – vlasnik firme predsednik SNS- a u Kruševcu, “Gazela Impeks”- vlasnik firme prijatelj sa Bobanom Gašićem…).

Čitaj još:   Fon der Lajen: CRNA GORA NIJE PRIMORANA NI NA ŠTA- Đukanović; STABILNOST Zapadnog Balkana na ISKUŠENJU... (foto, video)

E sad, šta je uzrok i ko je kriv za nesreću do koje je došlo u Sokobanji, da li je to nestručnost, nesavesni rad, ili nešto treće, pokazaće vreme, analize i izvještaji odgovornih. 

U dijelu rudnika gdje se desila nesreća inače je rizično za rad, nije se došlo do kraja ležišta, počelo je da se kopa prije nego što je trebalo, a u tom dijelu rudnika iznad uglja se nalaze peskovi i mulj pod pritiskom što je prilikom kopanja uglja zarušilo i dovelo do nesreće…

izvor Direjtno.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more