IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ELDIN Brđanin: VESNA Bratić pod plaštom depolitizacije opasno ispolitizovala obrazovni sistem

Ministarstvo prosvjete i nauke u svakoj državi je zamajac razvoja društva i temelj očuvanja nacionalne posebnosti svake države. Tako je bilo i u Crnoj Gori sve do dolaska Vesne Bratić na čelo te ustanove, državljanke druge države čiji je zadatak bio da sistemski uruši sve ono što je nacionalna posebnost naše države, ocijenio je Eldin Brđanin, profesor geografije, doktorand geonauka i član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Brđanin je rekao da je prvo na šta je udarila “ministarka 4 u 1” bila “sječa” direktora predškolskih ustanova, kao i ustanova osnovnog i srednjeg obrazovanja.

“No nije se ona tu zaustavila. Udarila je na institucije kulture i sporta, sa posebnim akcentom na izbor kadrova u Univerzitetu”, naveo je on u saopštenju.

Prema njegovim riječikma, šteta koju je Bratić učinila državi Crnoj Gori je ogromna.

“Najmanja je ova finansijska koju će država imati povodom sporova koji se rješavaju u korist smijenjenih direktora. Oni će, naravno MPNKS tužiti i za nanešene duševne bolove, diskreditaciju i diskriminaciju”, istakao je Brđanin.

Čitaj još:   Igman Konjic traži 372 NOVA RADNIKA: Uslov završena četiri razreda osnovne škole... (foto, video)

On je naglasio da je odlazeća vlast pod plaštom depolitizacije toliko ispolitizovala obrazovni sistem da će trebati mnogo vremena da se iz obrazovnih institucija isele, kako je rekao, ostrašćeni vjerski velikodostojnici, kleronacionalisti i ljudi bez adekvatnog upravljačkog kapaciteta.

“A vrijedno je pomenuti da je prethodna rukovodeća struktura u najvećoj mjeri imala stručan kadar čiji je rad permanentno praćen kako od lokalne zajednice, tako i od stručnih službi. No, pravda je spora, ali i dostižna”, poručio je Brđanin.

izvor: antenaM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more