IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Milutin Cerović: POVRATKOM CRNOHALJINAŠA, POČELI SU ETNIČKI, POLITIČKI I NACIONALNI SUKOBI…

Niko nije naučio lekciju iz ratovnih propasti, no naprotiv na sceni imamo poražene političke snage koji cene da je došao trenutak za revanš, da se porazi 90-ih sada malo ublaže i kompenzuju, ako je moguće u miru, ako ne, nije im stran ni ratni okupacioni plan

Da li možete da verujete, pisac ovih redova uopšte nije čuo ikada da SPC postoji, da postoje vladike, nikada to mediji nisu prenosili sve do fatalnih 90-ih, a kada su ti štakori izašli iz rupa i izmileli na svetlost dana i danas vršljaju i šire mržnju po medijima i javnom prostoru od jutra do sutra.

U mojoj kući u društvu, školi nikada niko nije pomenu crkvu, ili ne daj bože popa?

Štaviše, pričalo se jedino ovo – da kada sretneš popa očekuje te velika beda i nesreća.

I ispostavilo se da je baš to tačno i da nam se većini naroda u stvarnosti baš to i desilo.

Sa njihovom pojavom i delanjem po medijima početkom 90-ih, počeli su etnički, politički, nacionalni sukobi i ratovi svih protiv svih.

Čitaj još:   MILUTIN Cerović: CRNA GORA DRŽI NEPRIJATELJA KAO MALO VODE NA DLANU...

Rezultate svega toga znamo.

Došlo je do krvoprolića, do razvaljivanja Jugoslavije, do masovnog pljačkanja stanovništva, do siromaštva i bede širokih narodnih masa.

Sve to gore su organizovali politički jastrebovi, a pravoslavni srpski popovi su to blagosiljali i svetili vodicu nad tenkovima i teškim naoružanjem.

Tako je bilo pre više od tri decenije, evo vidimo tako isto je i danas.

Niko nije naučio lekciju iz tih ratovnih propasti, no naprotiv na sceni imamo poražene političke snage koje cene da je došao trenutak za revanš, da se porazi 90-ih sada malo ublaže i kompenzuju, ako je moguće u miru, ako ne, nije im stran ni ratni okupacioni plan.

U tom smislu sve je spremno, simbioza crkve, države i podzemlja je određena kao nikada pre, sada se samo čeka da li će pobediti sibirski medved, pa i oni svoju zver uključe u pohode po regionu.

Crnohaljinaši baš to čekaju kao zapete puške i kalašnjikovi.

Danas boj ne bije crno oružje, no ikone, stotine crkava i manastira. Amin.

Piše: Milutin Cerović

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more