IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠOK I SKANDAL IZ BEOGRADA: “Cilj nam je nezavisna RS i ujedinjenje sa Srbijom, ne možemo biti dio vlasti koja priznaje izmišljeni genocid u Srebrenici…” (foto, video)

“Čemu granice između srpskog naroda na Drini kada ih nema ni u EU? Isto važi za Crnu Goru koja treba da bude deo srpskih integracija sa Srbijom i RS. Do svega ovoga treba da dođe mirnim putem i voljom naroda”, kazao je Obradović…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 06. 04. 2022… 09: 58… ŠOK I SKANDAL IZ BEOGRADA: “Cilj nam je nezavisna RS i ujedinjenje sa Srbijom, ne možemo biti dio vlasti koja priznaje izmišljeni genocid u Srebrenici…” (foto, video)

“Republika Srpska je naša najveća nacionalna pobjeda u posljednjih 100 godina i moramo je čuvati po svaku cijenu. Ko god da je na vlasti u Srbiji i RS-u, naši odnosi moraju biti najbolji, a ulaskom Dveri u Narodnu skupštinu svi naši nacionalni i državni interesi imaće snažnog zaštitnika”, kazao je “Glas” lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović

Nakon izbora, zalagat će se da porodica i borba protiv bijele kuge konačno dođu na prvo mjesto, za domaću privredu i poljoprivredu, te ekonomski i ekološki patriotizam, zdrav vazduh, vodu, zemlju i hranu, borbu protiv kriminala i daleko bolja prava svih kategorija u društvu.

“Bićemo njihov glas i inicirati nove zakonske predloge u njihovu korist. Najpre ćemo tražiti da nedelja bude neradni dan i u privatnom sektoru, i da se oteta imovina posle 1944. vrati pravim vlasnicima”, rekao je.  

Kažete da će ulazak Dveri u parlament donijeti Srbiji snažan patriotski blok stranaka koje su za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, protiv sankcija Rusiji i članstva u NATO-u. Neki ocjenjuju da zbog Vas, te drugih stranaka desnice u Skupštini, Srbija pravi zaokret udesno? Šta Vi kažete na to?

Prošlo je vreme podele na levicu i desnicu. Sada je ključna podela na patriote i one kojima je više stalo do interesa stranaca. Svi nacionalni i državni interesi, sa nama, imaće snažnog zastupnika. Vlast više neće smeti tako lako da se drzne da sprovodi naloge zapadnih ambasadora u Srbiji ili da u vremenu pandemije teroriše narod kršeći Ustav i ljudska prava. Naša krilatica je: ‘Za zdravlje i slobodu naroda’.”

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 26. avgust 2018. godine

Koliko je ukrajinska kriza uticala na kampanju i rezultate izbora?

Nema sumnje da je ukrajinska kriza bacila izbore i izbornu kampanju u drugi plan, ali je bila i korisna da svako pokaže svoje pravo političko lice. Pokazalo se da je vlast spremna da stane na stranu NATO- a i dva puta glasa u UN- u protiv Rusije, a prozapadna opozicija da je spremna da ćuti kada treba braniti naše nacionalne i državne interese…

Mi smo stali na stranu ruskog naroda koji je danas žrtva medijske mašinerije laži Zapada koju smo mi doživeli na svojoj koži 90- ih godina prošlog veka. Zato smo i izašli sa bilbordima na kojima je stajala jasna poruka: ‘Srbi i Rusi – braća zauvek’. Mnogi su nam rekli da je to prilično hrabro usred ove rusofobije na Zapadu i da je retko koji evropski političar javno stavio sliku sa Putinom kao ja, ali smo na to rekli da ne zaboravljamo ruskog cara Nikolaja i samog Putina i ono što su uradili za nas.”

Sa kim ste spremni da pregovarate? Mogu li Dveri biti dio buduće republičke vlasti sa SNS-om Aleksandra Vučića?

Vučićeva vlast odlazi, prvo u Beogradu, a onda celoj Srbiji. On je već umoran i potrošen, povlači se sa mesta predsednika SNS-a, a potom i iz politike u celini. Vreme je da razmišljamo o Srbiji i odnosima sa RS-om nakon Vučićevog odlaska sa vlasti.”

Imate li “crvenu liniju” u pregovorima ispod koje ne možete ići?

Ne možemo biti deo vlasti koja priznaje izmišljeni genocid u Srebrenici, koja se odriče naše svete zemlje Kosova i Metohije, koja bi da uvede sankcije Rusiji, koja reklamira građane kao jeftinu radnu snagu, dozvoljava da uvoznički lobi damping cenama ubija domaću robu i domaćeg proizvođača, dovodi ‘Rio Tinto’, po zlu čuvenog zagađivača…”

Kako gledate na RS, političke borbe za Dejton i Ustav? Da li je Srbija iskreno uz RS?

Naš nacionalni cilj u 21. veku treba da bude nezavisna Republika Srpska i njeno ujedinjenje sa Srbijom. BiH treba mirno da se razdruži kao Čehoslovačka. Čemu granice između srpskog naroda na Drini kada ih nema ni u EU? Isto važi za Crnu Goru koja treba da bude deo srpskih integracija sa Srbijom i RS-om. Do svega ovoga treba da dođe mirnim putem i voljom naroda.”

Čitaj još:   BEOGRAD Policija pronašla Fatimu: Jordanka koja je širila HIV Beogradom

Državljanstvo

Mogu li i na koji način biti ojačane veze RS- a i Srbije? Da li ste saglasni sa nekim idejama o kojima se duže priča, a koje idu u pravcu da državljani RS- a automatski imaju i državljanstvo Srbije?

To je nešto što je logično kada budemo jedna država. Zašto ne bismo najpre ukinuli granice i omogućili slobodan protok ljudi, robe, usluga i kapitala između Srbije, Crne Gore i RS-a? To je svakako preče nego ‘Otvoreni Balkan’ i ujedinjenje sa Albanijom za koje se zalaže Vučić”, kazao je Obradović.

izvor (SB)

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more