IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Crna Gora glasala za suspenziju Rusije iz Savjeta UN- a… (foto, video)

Za suspenziju Rusije glasale su 93 države, među kojima i Srbija…

NEW YORK: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 07. 04. 2022… 18: 48… Crna Gora glasala za suspenziju Rusije iz Savjeta UN- a… (foto, video)

Crna Gora glasala je za suspenziju Rusije iz Savjeta za ljudska prava Ujedinjenih nacija…

Kako se navodi u tekstu rezolucije, Rusija je suspendovana iz članstva u Savjetu UN za ljudska prava zbog grubog i sistematskog kršenja i zloupotreba ljudskih prava i kršenja međunarodnog humanitarnog prava tokom agresije na Ukrajinu.

Za suspenziju Rusije glasale su 93 države, među kojima i Srbija.

Čitaj još:   "MILJENIK" SPC- a U RALJAMA OBEZBJEĐENJA: Nepregledna kolona automobila dopratila je DRITANA u Pećku patrijaršiju... (foto)

Predlog rezolucije podnet je na usvajanje uz podršku više od 65 zemalja među kojima su sve članice EU, SAD, Kanada, Japan, Australija, kao i zemlje regiona- Albanija, BiH, Crna Gora, Sjeverna Makedonija.

Protiv je bilo 24, a 58 je bilo uzdržano.

Prije glasanja, ukrajinski ambasador pri UN- u Sergej Kislica optužio je Rusiju za „užasne” zloupotrebe – pokrenuvši pitanje navodnih civilnih ubistava u gradu Buča.

Predstavnik Rusije Genadij Kuzmin osudio je glasanje, a druge nacije, uključujući Sjevernu Koreju i Siriju, su ga podržale.

Izvor:antenam.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more